Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief. Tijdens een filmavond Plus bij Bibliotheek Katwijk is het dubbel genieten: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 18 mei om 19.30 uur staat de laatste filmavond Plus vóór de zomervakantie op het programma. Dit keer met een sublieme bewerking van de geruchtmakende roman The Price of Salt van Patricia Highsmith uit 1952. De beroemde thrillerauteur schreef dat boek niet onder haar eigen naam, maar onder het pseudoniem Claire Morgan.

De roman The Price of Salt beschrijft een liefdesverhaal tussen twee vrouwen. Het ongewone voor de tijd waarin het werd geschreven is dat het boek relatief goed afloopt. Voor de verfilming van The Price of Salt bleef regisseur Todd Haynes heel dicht bij het boek. Alles klopt aan de film zoals de fantastische hoofdrolspeelsters Cate Blanchett en Rooney Mara.
Het zijn de jaren ’50 in de VS. Therese werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over maar dat gaat op een heimelijke manier waarbij er veel tussen de regels wordt gecommuniceerd. Als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper. Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Maar dan gooit een onverwachte gebeurtenis hun beider levens overhoop. De jaren vijftig zijn prachtig gestileerd en het spel is subtiel en ingetogen.

Iedereen is van harte welkom op deze filmavond Plus in de Hoofdbibliotheek. Toegangskaarten zijn te koop in alle bibliotheekvestigingen en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de speciale banner Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en). De zaal is open vanaf 19.00 uur. Prijs: € 8,00 (inclusief hapjes/drankjes).

Comments

comments

DELEN