1000 euro boete en drie maanden rij-ontzegging. Dat hoorde de 25-jarige automobilist die op de Tramstraat een pizzakoerier aanreed. De koerier brak zijn elleboog bij de val. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

Het ongeluk gebeurde in oktober vorig jaar. De pizzakoerier reed op een scooter op de Tramstraat. De bestuurder van de auto dacht dat hij de pizzakoerier kon inhalen. In de rechtbank hield de verdachte vol dat hij absoluut goed in zijn spiegel gekeken had. De officier van justitie maakte sterk gebruik van de verklaring van een getuige. Volgens deze getuige is de bestuurder van een tegemoetkomende auto, die de verdachte met licht- en geluidsignalen zou hebben aangegeven dat hij met zijn auto naar de rechterrijstrook moest. Ook zou de verdachte te hard hebben gereden, verklaarde deze getuige. Volgens de aanklager was het rijdgedrag van de verdachte onvoorzichtig en is hij verantwoordelijk voor de verwondingen van de pizzakoerier.

De verdachte wil binnenkort gaan beginnen aan een carrière bij Defensie. Dat kan niet wanneer hij een strafblad heeft. De advocate van de verdachte vroeg dan ook om vrijspraak. De verdachte gaf in de rechtbank aan het vreselijk vinden wat er is gebeurd. De rechter doet op 6 juli uitspraak.

Comments

comments

DELEN