KATWIJK – Woensdag 22 maart vierden groep 6 en 7 van basisschool de Otto Baron de jaarlijkse Boomfeestdag.

De zon scheen heerlijk en groep 6 en 7 ging die ochtend op pad naar de Tulpstraat in de Molenwijk. Ze verzamelden met de mannen van hovenierbedrijf Jonker en wethouder Knape bij het plantsoen. De gaven tuinmannen uitleg over de verschillende soorten bomen die geplant moesten worden. De bomen stonden startklaar in een kuil.

Allereerst moesten de kinderen een emmer mest bij de bomen kiepen. Daarna alle aarde terug scheppen om de stam zodat de boom stevig stond. Tot slot alles netjes aanharken, zodat het weer een vlak geheel is.

Nadat alles was opgeruimd kregen alle kinderen een pakje drinken en een stuk fruit. Hier hadden ze, na het harde werken, wel trek in gekregen. Ze zijn ook nog verwend met een leuke sleutelhanger en twee vogelhuisjes voor op school.

De Tulpstraat, die onlangs is opgeknapt, ziet er nu een stuk vrolijker uit. De bomen die geplant zijn zullen binnenkort gaan bloeien. De kinderen van de Otto Baron danken de tuinmannen en wethouder Knape voor de leuke, leerzame en gezellige ochtend.

Comments

comments

DELEN