FOTORichardkiwi / Wikimedia

KATWIJK – De gemeente gaat de boulevard doortrekken tot villa Allegonda. Op dit moment wordt villa Allegonda in ere hersteld. Voor de gemeente is dit aanleiding om de Katwijkse Boulevard door te trekken tot deze beeldbepalende plek, zodat er een aansluiting komt die past bij het hoge kwaliteitsniveau van de Boulevard.

Het geld komt uit de verkoop van het parkeerterrein naast voormalig hotel Savoy. Daarvan wordt ook de reserve voor monumenten deels aangevuld.

Dezelfde straatmaterialen als de Boulevard
De ontwerpers van Kustwerk Katwijk (OKRA Landschapsarchitecten) hebben een voorstel gemaakt om de openbare ruimte van de kop van de Noord-Boulevard in te richten met dezelfde straatmaterialen als op de gehele Boulevard. Hierdoor wordt de uitstraling van de Boulevard doorgezet tot aan Villa Allegonda.

Belangrijk architectuurmonument
Het nieuwe ontwerp is afgestemd met gebruikers en belanghebbenden in de omgeving. Door restauratie van Villa Allegonda en de inpassing van het gebouw in de openbare ruimte verkrijgt de gemeente Katwijk een belangrijk architectuurmonument in originele staat.

Op de noordpunt van de boulevard wordt ook een nieuwe bank gerealiseerd waar jong en oud kan genieten van de deze levendige en historische plek. De huidige bank gebruiken we aan de zuidkant, naast de Viskiosk van Hartevelt. Deze bank wordt geschikt gemaakt aan de wensen van de ouderen die van die plek gebruik maken. De raad is gevraagd om in april in te stemmen met de voorgestelde verdeling van de verkoopopbrengsten. Bedoeling is de werkzaamheden dit jaar te realiseren.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

Comments are closed.