Toekomstige bewoners kunnen zelf 10 tot 14 duurzame woningen ontwikkelen en bouwen in de laatste fase van Rijnsoever-Noord. De gemeente stelt een kavel beschikbaar voor toekomstige bewoners. „Het project wordt uitgevoerd in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) en is uniek in Katwijk, “ volgens wethouder Krijn van der Spijk. „Met het project krijgen Katwijkse inwoners de kans om een duurzame woning te realiseren.“

De toekomstige bewoners worden bij deze CPO-ontwikkeling begeleid door Urbannerdam. Dit bureau heeft veel ervaring met de begeleiding van CPO-projecten.

Samen bouwen in Park Rijnsoever
In de laatste fase van Rijnsoever-Noord kopen toekomstige bewoners een kavel. Zij kunnen hier zelf 10 tot 14 duurzame woningen ontwikkelen en bouwen met CPO. Bij deze vorm van zelfbouw ontwikkelen particulieren samen de eigen woningen. Park Rijnsoever is een woonwijk in ontwikkeling met veel groen, water en ruimte om te wonen. Het CPO-project ligt in het westelijk deel van de wijk Park Rijnsoever. Het westelijk deel van Park Rijnsoever is het ´villa-deel´ met grote kavels en (half) vrijstaande bebouwing.

Begeleiden van het project
Op 24 augustus heeft wethouder Krijn van der Spijk een overeenkomst met bureau Urbannerdam getekend. De ondertekening is de start van het CPO-project. Dit bureau begeleidt de toekomstige bewoners bij het ontwerp, de kostenraming en de aanbesteding. CPO past binnen de Woonvisie van de gemeente.

Bent u geïnteresseerd of wilt u wat meer weten over de mogelijkheden over CPO in Katwijk, stuur dan een e-mail met uw naam, adres en contactgegevens naar info@urbannerdam.nl onder vermelding van CPO Katwijk.

Bij particulier opdrachtgeverschap zijn de toekomstige bewoners zelf opdrachtgever voor het ontwerpen en laten bouwen van de woningen. Ze hoeven niet letterlijk zelf te bouwen, maar ze zijn wel de opdrachtgever voor de architect en de aannemer en geen klant van een projectontwikkelaar.

Comments

comments

DELEN