KATWIJK – In de Langeveldstraat, in de Hoornes, is rond 3 uur vannacht brand ontstaan in een portiek van een flatgebouw van vier verdiepingen. De brandweer is met groot materieel uitgerukt omdat de bewoners van de hieraan grenzende elf woningen hun huis niet meer uit konden. Omwonenden hebben een kleine explosie gehoord.

Het vuur, dat buiten begon bij twee motorfietsen, sloeg over naar het portiek maar is inmiddels geblust. Pas toen het hele portiek geventileerd is en gecontroleerd op koolmonoxide konden de bewoners weer op een normale manier hun huis verlaten. Tot die tijd werden er bewoners geëvacueerd met een ladderwagen van de brandweer.

Ook waren diverse ambulance’s aanwezig om bewoners die rook ingeademd haddente kunnen behandelen.

De politie is inmiddels een buurtonderzoek begonnen. Men houdt sterk rekening met brandstichting. Rond het jaar 2001 waren er in dezelfde wijk al diverse brandstichtingen in de portiekflats, toen werden bromfietsen in de portieken in brand gestoken. Ook toen bleek de gevelconstructie van de portieken, vanwege de verticale schachten voor leidingen aan de buitenzijde, een brand snel over het hele portiek te verspreiden.

BRONFoto: Marc Wonnink