Toezichthouders van Brandweer Hollands Midden zijn donderdag 11 juli gestart met de eerste 100 onaangekondigde brandveiligheidscontroles bij sportscholen, cafés en restaurants binnen de regio Hollands Midden. Tijdens de zogeheten ¨flitsbezoeken¨ wordt vooral gekeken naar de vluchtwegen, aanwezigheid van en vrijhouden van blusmiddelen en de brandveiligheid in het algemeen. Naast aandacht voor het naleven van de voorschriften besteden de toezichthouders ook aandacht aan het geven van adviezen. Deze adviezen zijn er op gericht om de bewustwording onder de exploitanten omtrent hun verantwoordelijkheid over naleven van de voorschriften en brandveilig gedrag te stimuleren. Onze toezichthouders voerden controles uit in de Duin- en Bollenstreek en in Gouda en omgeving.

Dit jaar worden naast de reguliere controles, nog 300 doelcontroles bij verschillende doelgroepen uitgevoerd binnen diverse gemeenten in de regio Hollands Midden.

Resultaten
Het is over het algemeen goed gesteld met de gecontroleerde horeca en sportscholen. Bij twee objecten was het echter onder de maat en hierop werd gelijk gehandhaafd. Bij het overgrote deel van gecontroleerde panden werden de voorschriften goed nageleefd, op een enkele niet gekeurde brandblusser of noodverlichtingsarmatuur na.

We zijn als brandweer redelijk tevreden met deze uitkomsten. Een stijgende lijn is te zien in het brandveiligheidsbewustzijn bij ondernemers. Steeds vaker nemen zij hun verantwoordelijkheid.

In onderstaande gemeenten is gecontroleerd.
Noordwijk, Katwijk, Warmond, Zuidplas, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Gouda en Krimpenerwaard.

Vorig artikelGemeente haalt eikenprocessierupsen weg
Volgend artikelHaringrock 2019 in beeld