Kan jij je omkleden in 20 seconden?

Met deze slogan start Brandweer Hollands Midden vrijdagavond 26 mei een wervingscampagne voor nieuwe vrijwilligers voor de kazerne Noordwijk. Met een brandweervoertuig worden huis-aan- huis flyers bezorgd waarin belangstellenden worden uitgenodigd voor één van de twee inloopavonden op 12 en 26 juni.

Werken als vrijwilliger bij de brandweer is een uitdagende baan waarbij een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan de samenleving. Naast het blussen van branden en het redden van mens en dier, verleent de brandweer ook hulp bij ongevallen. Denk aan verkeers- en waterongevallen, milieucalamiteiten, ongevallen met gevaarlijke stoffen en schade of dreiging door natuurgeweld.

Interesse?
Bij de kazerne Noordwijk is per direct plaats voor nieuwe vrijwilligers: mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die wonen of werken in Noordwijk en minimaal een aantal dagdelen op werkdagen overdag beschikbaar zijn. Ook beschikken de kandidaten over minimaal een VMBO-diploma en beheersen de Nederlandse taal. Omdat de brandweer vaak onder zware en moeilijke omstandigheden optreedt, is een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid een absolute voorwaarde.

Belangstellenden die willen weten wat het inhoudt om brandweervrijwilliger te zijn, zijn van harte welkom op de inloopavonden op 12 en 26 juni. Aanvang: 19.30 uur. Locatie: Brandweerkazerne Noordwijk, Duinwetering 102.

Tijdens de inloopavonden vertellen vrijwilligers over het werk van de brandweer en hoe een baan gecombineerd kan worden met het werk als brandweervrijwilliger. Voor geïnteresseerde bezoekers is er de mogelijkheid om zelf te ondervinden wat brandweermensen zoal doen. Ook is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Belangstellenden die niet in de gelegenheid zijn om op 12 of 26 juni aanwezig te zijn, kunnen op werkdagen contact opnemen met de ploegchef van kazerne Noordwijk, D.P Eijzenga, via tel. 088-2466974, mobiel: 06 19913686, e-mail: dickpeter.eijzenga@brandweer.vrhm.nl.

Zie ook de website van Brandweer Hollands Midden of kijk op de Facebookpagina kazerne Noordwijk

Comments

comments

DELEN