De Katwijkse brandweer kijkt zeer tevreden terug op het jubileumjaar. Het jaar stond in het teken van het 125 jarig bestaan en is nog feestelijker geworden dan in de voorbereidingen gedacht werd.

Het startschot werd gegeven op 1 april met koninklijke aanwezigheid op de brandweerkazerne. Al snel volgde de Reddingbootdag van de KNRM, heeft de eerste Toeristenmarkt in het teken gestaan van de brandweer en stond de brandweer op de Boulevard tijdens SAR Katwijk. Daarnaast werd er nog een sportieve prestatie geleverd tijdens de Ronde van Katwijk op 27 april. Bijna alle vrijwilligers van de kazerne renden mee.

Een bijzondere week heeft de brandweer meegemaakt tijdens de feestweek van Katwijk aan den Rijn. Het bestuur van de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn en de stuurgroep van het jubileumjaar hebben de handen ineen geslagen voor een feestweek in het teken van het 125 jarig bestaan. Een compleet veiligheidsdorp met spectaculaire demonstraties werd neergezet tijdens de Branderij, een water- en vuur spektakel, een tentoonstelling van 125 jaar brandweer, de recordpoging van langste menselijk aanjaagverband en een gezellige sloepentocht waren onderdeel van de feestelijke week. Al met al wordt er door beide besturen teruggekeken op een zeer geslaagde feestweek.

Door het jaar heen werd er ook aandacht besteed aan de toekomstige brandweerlieden. De basisschoolleerlingen hebben de vraag gekregen hoe de brandweer er in de toekomst uit zou komen te zien. De brandweer heeft heel wat originele en mooie uitwerkingen mogen ontvangen. Er waren heuze robots, veel tekeningen en zelfs filmpjes. Uiteindelijk zijn er drie finalisten gekozen welke de prijzen ontvingen van de loco-burgemeester tijdens de officiële receptie in juni. Als tegenprestatie kregen de kinderen een uitgebreide rondleiding op de kazerne en kwam de brandweer met de brandweerwagen op het schoolplein. Alle inzendingen van de kinderen zijn tentoongesteld tijdens de open dag in de kazerne.

Eind oktober is het strand decor geweest van de finale vaardigheidstoets van Brandweer Hollands Midden. Als jubilerende kazerne kreeg Katwijk de mogelijkheid om de finale in de regio te organiseren. Acht finalisten streden om de beste brandweerploeg uit de regio te zijn.

Uiteindelijk werd het jubileumjaar in november voor de vrijwilligers met een feestelijke avond in La France afgesloten. De brandweer van Noordwijk zorgden die avond dat de brandweerzorg werd gegarandeerd.

Het jubileumjaar heeft ook nog voor een hoop aanmeldingen gezorgd. Er heeft selectie plaatsgevonden en uiteindelijk was er plek voor vier nieuwe vrijwilligers. Deze starten aankomend jaar de opleiding om het team vrijwilligers te versterken.

“De gehele brandweer in Katwijk is trots op het succes van het jubileumjaar en de grote animo bij de activiteiten. De brandweer blijkt te leven in Katwijk. Bij deze willen we u, bezoeker bij de diverse activiteiten en inwoner van Katwijk, en alle sponsoren hartelijk bedanken. De vrijwilligers van de brandweer in Katwijk.”

Comments

comments

DELEN