Op donderdag 13 oktober organiseert VVN-Katwijk een BROEM-ochtend. BROEM staat voor Breed Overleg Ouderen en Mobiliteit, mag dát mag u direct weer vergeten.

De senioren zijn de laatste tijd best vaak in het nieuws geweest als het gaat om senioren in het verkeer. De aandacht ging vooral uit naar senioren die de elektrische fiets en de scooter gebruiken. Deze ouderen zouden procentueel wel erg veel betrokken zijn bij verkeersongelukken. Hoe is dat onder de autrijders bij de senioren? In Katwijk organiseert VVN Katwijk al enkele jaren een vaardigheidstest (BROEM), waarbij senioren zichzelf kunnen testen op hun rijvaardigheid. Hoe gaat dat in zijn werk?

Rondrijden met instructeur
Tijdens deze ochtend rijdt u met een rij-instructeur van een rijschool ongeveer een half uurtje met uw eigen auto door Katwijk en omgeving. Bent u terug, dan hoort u in een gesprek met de instructeur wat hij er van vond. Het zijn voornamelijk adviezen die u krijgt. Uw rijbewijs is veilig, niemand kan dat van u afnemen. Daarna krijgt u ook een ogentest, een reactietest en een gehoortest. Tot slot krijgt u ook voorlichting over de nieuwste verkeersregels en wordt uw verkeerskennis even opgefrist. De bijeenkomst begint om 08:30 uur en duurt tot 12:30 uur.

Nuttig en gezellig
VVN- Katwijk organiseert deze nuttige, maar ook gezellige bijeenkomst voor senioren. VVN adviseert deze doelgroep om in ieder geval eens in de twee jaar van deze gelegenheid gebruik te maken. Dus, ging het u eerder goed af, voor het kleine bedrag van 15 euro weet u of u nog steeds een verantwoorde verkeersgebruiker bent.

Aanmelden
aanmelden voor de BROEM-ochtend kan via internet via www.katwijk.vvn.nl, maar ook telefonisch bij Welzijnskwartier 071-4033323. Kunt u alleen ’s avonds bellen, dan kan dat naar P. van Houwelingen op 06-25571935.

Comments

comments

DELEN