De fietsbrug over de Oude Rijn heeft nu officieel een nieuwe naam gekregen. De naam Joop van der Reijdenbrug, zoals de brug nu gaat heten, is deze week goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders van Katwijk en Oegstgeest.

Begin vorig jaar werd deze fiets- en voetgangersbrug over de Oude Rijn opnieuw ontworpen en aanbesteed. De brug over de Oude Rijn moet minstens 50 jaar meegaan en zal meerdere keren per dag geopend worden om schepen door te laten. Naar verwachting zal de brug er eind 2018 liggen.

De brug wordt voorzien van ondertitel: “Staatssecretaris Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur 1982-1986, wethouder Oegstgeest 1990-1993”

Joop van der Reijden
Joop van der Reijden was sinds de jaren ‘60 lid van de Chrstelijke-Historische unie (CHU). In 1982 werd hij, tot zijn eigen verbazing, gevraagd zitting te nemen in het kabinet Lubbers I als staatssecretaris van Welzijn Volksgezondheid en Cultuur, waar hij tot 1986 bleef. Vervolgens is hij van 1990 tot 1993 wethouder geweest van het CHU in Oegstgeest. Ook is hij de laatste (waarnemende) burgemeester van Valkenburg geweest. Op 3 februari 2006 overleed de oud-politicus.

Comments

comments

DELEN