“Burendag” is een jaarlijks terugkerend evenement dat op de laatste zaterdag in september wordt gehouden.  Burendag wil mensen dichter bij elkaar brengen. Buurtkamer Zeehos organiseert samen met cliënten en buurtbewoners een burendag op zaterdag 24 september van 13.00 tot 16.00 uur met verschillende activiteiten. Met de burendag wil de buurtkamer de band tussen de buurtbewoners en de cliënten van het Zeehos versterken. Welzijnskwartier Wijkwerk ondersteunt en faciliteert deze Burendag activiteit.

Doel van de burendag is een ontmoetingsplek creëren waar buurtbewoners en cliënten van het Zeehos elkaar buiten op straat kunnen ontmoeten. Hiervoor wil de buurtkamer voor haar ruimte aan het Zeehosplein een buurtbank plaatsen, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor buurtbewoners en cliënten. Door het creëren van een buitenontmoetingsplek ontmoeten mensen elkaar, praten met elkaar en leren elkaar kennen. Het Oranjefonds ondersteunt dit initiatief met een financiële bijdrage van € 450,=.

Daarnaast sponseren verschillende  ondernemers uit de buurt deze burendag. Tijdens de burendag worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De cliënten van het Zeehos zullen een aantal demonstraties geven van doelschieten en rolstoeldansen, natuurlijk kan iedereen die dat wil hieraan mee doen. Verder zijn er bij de kraampjes verschillende activiteiten zoals smoothies maken en tasje beschilderen. Er is een poffertjes kraam waar iedereen een gratis portie poffertjes kan krijgen en er rijdt een grime mobiel rond met 2 clowns. En natuurlijk is er muziek met een DJ en een live optreden van Corien de Groot. In een lang lint over het plein zijn er allerlei dingen te zien en te doen. Natuurlijk is er een gezellig terras waar men een gratis kopje thee of koffie kan drinken. Kortom een middag waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Comments

comments

DELEN