Burgemeester Koen heeft een woning gesloten aan de Ranonkelstraat in Katwijk. In dit pand is eerder een hennepkwekerij aangetroffen. De sluiting geldt voor drie maanden.

De burgemeester beschikt over de bevoegdheid tot sluiting van een pand op grond van de Opiumwet en geeft hiermee uitvoering aan het door hem hiervoor vastgestelde beleid.

Onaanvaardbare risico’s
De teelt van hennep is verboden. Hennepkwekerijen kunnen vaak in verband worden gebracht met georganiseerde criminaliteit. Handel in drugs is vaak de oorzaak van overlast en ernstige criminaliteit, zoals geweld, ripdeals, bedreiging, maar ook van brandgevaar en waterschade voor de naastgelegen panden. Vanwege de risico’s die dit voor de omgeving met zich meebrengt, is dit onaanvaardbaar.

Meld misdaad altijd
Heeft u het vermoeden van een hennepkwekerij bij u in de buurt, dan wordt u geadviseerd daar altijd melding van te doen bij de politie via 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven, bel Misdaad Anoniem 0800-7000 of meld op www.meldmisdaadanoniem.nl. In samenwerking met u kan de aanpak van drugsoverlast door woningcorporatie Dunavie, de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente succesvol blijven.

Foto: Public Domain Pictures