KATWIJK – Vorige week donderdag heeft burgemeester Koen van Katwijk een woning gesloten aan de Talmastraat in Katwijk Noord.

In het pand is eerder door de politie een hennepkwekerij aangetroffen. De sluiting geldt voor drie maanden. De burgemeester sluit vaker woningen waar een hennepkwekerij aangetroffen wordt.

Intensieve handhaving
De teelt van hennep is verboden. Hierop wordt zeer intensief gehandhaafd. Vooral ook, omdat een hennepkwekerij vaak gepaard gaat met georganiseerde criminaliteit. Handel in drugs zorgt vaak voor overlast en brengt ernstige criminaliteit met zich mee. Denk aan geweld, bedreiging, maar ook gevaar aan (naastgelegen) objecten, zoals brandgevaar en waterschade.

Meld misdaad altijd
Vermoedt u dat een hennepkwekerij bij u in de buurt actief is, maak hier altijd melding van bij de politie. Dit kan via 0900-8844 of, als u liever anoniem wilt blijven, via Misdaad Anoniem 0800-7000 of op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Alleen met uw hulp kan de aanpak van drugsoverlast door woningcorporatie Dunavie, de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente succesvol blijven.

Comments

comments

DELEN