Burgemeester van Katwijk Jos Wienen voert de lijst aan van invloedrijkste bestuurders in de regio, een ranglijst van ondernemersplatform Rijnstreek Business.

‘Wienen heeft bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten de voorzitterspost van de adviescommissie asiel en integratie. Hij schuift geregeld aan in televisieprogramma’s als Pauw en Nieuwsuur. Daar heeft hij altijd een genuanceerd verhaal en hij voegt de daad bij het woord. In Katwijk is al tijden een asielzoekerscentrum. Wienen heeft zich ook ingezet voor het beperken van de alcoholverkoop aan 18-minners en is portefeuillehouder ruimte en wonen bij Holland Rijnland. Of hij altijd even populair is bij ondernemers, is de vraag. Maar lef heeft hij wel.’

Rijnstreek Business maakt naast een ranglijst met de invloedrijkste bestuurders, ook een top 25 van de meest invloedrijke ondernemers uit de regio. Ook in die lijst is Katwijk goed vertegenwoordigd. Zo staat Diek Parlevliet van Parlevliet & Van de Plas op 11, Harry de Bruin van de Theaterhangaar op 20 en op 23 staat Arjan Bakker van Haasnoot Bruggen.