Het betere Nederland dat het CDA voor ogen heeft begint bij een sterke samenleving. Onderwijs en cultuur zijn daarbij belangrijke dragers van onze gezamenlijke waarden en tradities. Een toekomstgerichte bibliotheek levert daaraan een belangrijke bijdrage door het bevorderen van lezen, het organiseren van ontmoeting en debat, als plek voor ontwikkeling en educatie, als bron voor inspiratie.

Ook in onze gemeente is zeker behoefte aan zo’n organisatie. Na mooie nieuwe vestigingen in Rijnsburg en Valkenburg volgt nu de hoofdlocatie, noodzakelijk om als moderne bibliotheek optimaal te kunnen functioneren. Iets wordt aantrekkelijker als er mensen zijn, als er iets gebeurt.

Plek voor ontwikkeling en educatie
Daarom is het CDA ervan overtuigd dat de bibliotheek én het winkelcentrum profiteren van de Noordzeepassage als nieuwe locatie. Een toekomstgerichte bibliotheek levert daaraan een belangrijke bijdrage door het bevorderen van lezen, het organiseren van ontmoeting en debat, als plek voor ontwikkeling en educatie, als bron voor inspiratie. Daar hebben zowel inwoners als ondernemers plezier van!

Nog veel te onderzoeken
Natuurlijk is er nog veel onzeker en kleven er duidelijke risico’s aan de passage. Daarom heeft het CDA, samen met een ruime meerderheid van de gemeenteraad, verschillende aandachtspunten toegevoegd aan het besluit. Het gaat dan onder andere om nog diepgravender onderzoek naar de technische haalbaarheid, of de muziekschool er inderdaad bij in zou passen en dat alles in goede overeenstemming met de omwonenden plaatsvindt.

Concrete inpassing van bibliotheek en muziekschool
De Noordzeepassage is nu als beoogde locatie aangewezen die nu verder uitgewerkt kan worden. Als uit de onderzoeken zou blijken dat de bibliotheek nieuwe stijl toch niet op deze locatie is te realiseren, dan kan de gemeenteraad hier alsnog van afzien. Het CDA hoop dat de extra onderzoeken grondig maar vlot uitgevoerd zullen worden en er hard gewerkt zal worden aan de concrete inpassing van bibliotheek, muziekschool en andere partners op deze locatie. Onze gemeente heeft behoefte aan een goed netwerk van bibliotheken. Het is hoog tijd voor een moderne en betere hoofdlocatie waar de bibliotheek zijn belangrijke werk kan doen.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. De inwoners hoeven het probleem van de ondernemers niet op te lossen. We hebben al genoeg betaald voor de parkeergarage en de herinrichting van het centrum. De bieb is er voor de inwoners.

Comments are closed.