Op de monumentale panden in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg prijkt volgend jaar een officieel monumentenschildje. Het college heeft afgelopen week besloten deze monumentenborden aan te schaffen en te plaatsen op de rijks- en gemeentelijke monumenten in de gemeente. Vorig jaar bracht CDA-raadslid Irene van der Plas in de gemeenteraad ter sprake dat de nieuwe landelijke monumentenborden van de ANWB niet op de monumenten in de gemeente Katwijk te vinden waren. Het CDA is blij dat met het bevestigen van de monumentenschildjes nu de herkenbaarheid van alle monumenten voor zowel de inwoners van Katwijk als voor de toeristen wordt vergroot.
Toeristische informatieborden
Ook worden de bruine toeristische informatieborden op de monumenten vervangen. Voor een aantal panden dat nog geen bord had, zoals onder meer het gemeentehuis en het Katwijks Museum, wordt deze besteld. Irene van der Plas: “Het is waardevol als onze inwoners én bezoekers iets kunnen lezen over de geschiedenis van de monumentale panden in de gemeente Katwijk. Dat was nu vaak niet te doen omdat de letters op de borden in de loop van de tijd grotendeels waren vergaan. Dat maakte een onverzorgde indruk en dat is natuurlijk niet goed. Het CDA vindt het belangrijk dat de herkenbaarheid ván en de informatievoorziening óver onze monumenten op orde is.”
Nu het college een positief besluit heeft genomen, wordt op korte termijn bij de eigenaren van monumenten geïnventariseerd wie er interesse heeft voor een monumentenschildje. Begin volgend jaar kunnen de meeste bordjes dan zijn bevestigd.
Bijschrift foto: Volgend jaar hangt er een nieuw en leesbaar toeristisch informatiebord op de Vuurbaak in Katwijk, óf, Volgend jaar hangt er een nieuw en leesbaar toeristisch informatiebord op de Grote of Laurentiuskerk in Rijnsburg.

Comments

comments

DELEN