CDA: De Brug staat in Katwijk als een huis

Onze Brug staat als een huis”, aldus Jan Willem Ypma, sinds 1 oktober de nieuwe directeur van Stichting De Brug, een ggz-instelling voor verslavingszorg in Katwijk. Na een uitgebreid bezoek aan het splinternieuwe gebouw van De Brug aan de Schaepmanstraat in Katwijk-Noord konden de CDA’ers Krijn van der Spijk, Irene van der Plas, Wim Imthorn en Jonathan Weegink dit statement alleen maar grif beamen.

De Brug, ruim twintig jaar geleden opgericht, is een instelling die diep is geworteld in de Katwijkse samenleving. In deze jaren is de stichting uitgegroeid tot een organisatie met 18 betaalde krachten en 220 vrijwilligers, die niet alleen in Katwijk actief is, maar ook in Alphen, Gouda en Amsterdam.

De Brug levert vanuit een christelijke grondslag professionele zorg aan mensen die verslaafd zijn. De kersverse directeur Ypma: “We bieden hulp aan verslaafden, ouders/partners en familieleden. Ieder heeft zijn eigen verhaal, we hebben voor iedereen een luisterend oor. We bieden uitgebreide professionele hulpverlening op maat.” De kringloopwinkel in ’t Heen en het inloophuis voor (ex-)verslaafden zijn de meest bekende activiteiten. Maar De Brug is ook actief op zorgterreinen als de GGZ en de WMO (begeleiding en dagbesteding). Verder biedt zij (tijdelijke) woonruimte, woonbegeleiding, behandeling tot begeleid zelfstandig wonen in ons woonhuis en de mogelijkheid om stage- of werkervaring op te doen.

Ypma toonde zich verwonderd over zijn eerste indrukken bij De Brug. Dankbaar is hij voor het grote draagvlak voor De Brug. “Vanuit de Katwijkse samenleving, de kerken en instellingen wordt positief gesproken over het werk van onze organisatie. Ik ben onder de indruk van de kwaliteit en betrokken inzet van onze medewerkers. En dan al die vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor De Brug en De Kringloop. Dat is echt goud waard.”

Voor het CDA is De Brug niet meer weg te denken uit onze gemeente. Raadslid Jonathan Weegink: “Wat een werk voor mensen is hier al verricht. Voor velen vormt de stichting letterlijk een brug naar een beter leven. Met een nieuw pand, een nieuwe directeur en een groot draagvlak in onze samenleving kan De Brug haar bijzondere brugfunctie blijven vervullen.”