Het CDA draagt Adger van Helden voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Van Helden (29) maakt sinds de verkiezing van maart 2014 deel uit van de fractie van de christendemocraten. De afgelopen periode hield hij zich vooral bezig met de portefeuille bereikbaarheid en Ruimtelijke Ordening, met daarin onderwerpen als de inpassing van het R-net, de herinrichting van het Katwijkse centrum en de plannen voor het voormalig vliegveld Valkenburg. Van Helden heeft zich laten kennen als een christendemocraat in hart en nieren, die scherp kan zijn in het debat en daarin helder het standpunt van zijn partij voor het voetlicht weet te brengen. Adger van Helden noemt het “een eer en een voorrecht” om lijsttrekker van het CDA te zijn. “We gaan graag het gesprek aan met de inwoners van onze dorpen over het Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg dat we door willen geven. Ik zie nu al uit naar een mooie campagne, samen met alle CDA-kandidaten, leden en vrijwilligers”.
Van Helden kiest bij de verkiezingen als zijn running mate Irene van der Plas, woordvoerster van de fractie op onderwerpen als sport, vrijwilligers en leefbare wijken. Het partijbestuur van het CDA is blij met deze combinatie, omdat met deze twee vaandeldragers van de partij gezicht gegeven wordt aan het brede palet dat het werk van de gemeenteraad bestrijkt.
De leden van het CDA besluiten in hun ledenvergadering van 14 november over de voordracht van Adger van Helden tot lijsttrekker. Tijdens die vergadering praten de leden van de partij ook over het verkiezingsprogramma, dat binnenkort naar buiten gebracht zal worden.
Nadat de CDA-leden de voordracht van Adger van Helden tot lijsttrekker hebben bekrachtigd, zal de fractie besluiten het voorzitterschap van de fractie in zijn handen te leggen. Jonathan Weegink, sinds januari 2016 leidsman van de christendemocraten, geeft aan graag ruimte te maken voor zijn fractiegenoot. Weegink: ‘In de zomer heb ik besloten mij niet beschikbaar te stellen voor het lijsttrekkerschap. Ik blijf graag nog beschikbaar voor de partij, maar een rol als raadslid en volksvertegenwoordiger past mij het best. Met veel plezier heb ik de afgelopen anderhalf jaar de kar mogen trekken. Ik maak graag ruimte voor Adger, in wie ik veel vertrouwen heb en die ik bewonder om zijn dossierkennis en kwaliteiten’.

Comments

comments

DELEN