De gemeente Katwijk gaat volgend jaar energiescans uitvoeren bij sport- en andere verenigingen. De gemeenteraad nam afgelopen donderdag tijdens de Algemene Beschouwingen een door het CDA ingediende motie aan om dit in 2018 mogelijk te maken.

Energiebesparing
De CDA-fractie wil dat er in de gemeente Katwijk meer werk wordt gemaakt van energiebesparing en duurzaamheidsmaatregelen bij sport- en andere verenigingen. De gemeente heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en dan is het niet meer dan logisch dat er ook met sport- en maatschappelijke verenigingen wordt samengewerkt op dit gebied. Het verduurzamen van club- en verenigingsgebouwen is niet alleen goed voor het milieu, maar het levert op termijn ook financieel voordeel voor de clubs en verenigingen op. Bovendien kunnen de leden van de verenigingen betrokken worden wat weer extra kansen biedt voor duurzame initiatieven in de samenleving.

Concrete duurzaamheidsmaatregelen
Diverse Katwijkse sportclubs maar ook andere verenigingen hebben belangstelling voor duurzaamheidsmaatregelen getoond. “Met een energiescan wordt concreet wat de mogelijkheden zijn voor energiebesparing. Vervolgens kan een verduurzamingsactieplan kan worden opgesteld”, riep CDA-woordvoerder Adger van Helden op. In zijn reactie zei wethouder Knape dat er al veel gedaan wordt in de gemeente op het gebied van duurzaamheid maar dat er altijd nog een tandje bij kan. Het college zal nu een voorstel voorbereiden en aan de raad voorleggen. Het uitvoeren van energiescans is een goede stap in de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed.

Comments

comments

DELEN