KATWIJK – Afgelopen donderdag stelde de gemeenteraad budget ter beschikking om verder onderzoek te doen naar een nieuwe huisvesting van RTV Katwijk. De gemeente heeft twee panden op bedrijventerrein ’t Heen op het oog. De CDA-fractie stemde met dit onderzoek in, maar wel met de nodige kanttekeningen.

Een verhuizing is noodzakelijk omdat op de plek van de huidige studio’s op termijn nieuwbouw komt. Lange tijd was het oude bibliotheekgebouw aan de Fresiastraat in de Molenwijk de beoogde nieuwe huisvesting voor RTV Katwijk. Na grondig onderzoek blijkt het geschikt maken van dit gebouw honderdduizenden euro’s duurder dan het beschikbare budget. CDA-raadslid Adger van Helden: “Het is wel heel zonde dat deze locatie in de Molenwijk hiermee nu van de baan lijkt! Dat was een mooie toevoeging aan de wijk geweest. Een nieuwe maatschappelijke functie die voor reuring zorgt in de wijk. Echt jammer dat dit veel te duur wordt.” Het CDA benadrukte dat de gemeente nu wel een verantwoordelijkheid heeft om de bibliotheek te helpen snel een andere bestemming te zoeken voor het gebouw. Ook in het belang van de bewoners van de Molenwijk.

Samenwerking RTV en Uitgeverij Verhagen grote kans
De afgelopen maanden is er veel discussie geweest over de media in de gemeente Katwijk. De mediawereld verandert snel en RTV Katwijk heeft een stevige uitdaging om aansprekend te blijven voor de inwoners van alle dorpen én alle leeftijden. Eén van de mogelijke nieuwe locaties is in het pand van Uitgeverij Verhagen. De uitgeverij en RTV Katwijk zien mogelijkheden om dan samen te gaan werken. “Voor het CDA is dat niet een mogelijke bijkomstigheid maar eigenlijk een vereiste,” stelt Van Helden. “Een mix van radio, tv, papier én online levert elders in Nederland mediaorganisaties op die elkaar versterken en zo van meerwaarde zijn voor de lokale samenleving. Deze kans moeten we in Katwijk zeker ook grijpen.” Het college komt in het najaar met een definitief voorstel voor de nieuwe plek van RTV Katwijk.

Comments

comments

DELEN