Regelmatig trekt de CDA-fractie er op uit naar de verschillende dorpen van de gemeente. Afgelopen vrijdag bezochten de CDA’ers Katwijk aan Zee. Het bezoek startte op de bouwplaats van het woonzorgproject van DSV aan het Prins Hendrikkanaal.

Daar verschijnt momenteel een appartementencomplex van 61 appartementen variërend van 70 tot 100 m2. De appartementen worden zorgbestendig gebouwd en hebben alle faciliteiten in de buurt, zoals een restaurant met maaltijdservice en een activiteitenruimte. Het ernaast gelegen monumentale gebouw, het voormalige Parlevlietpand, wordt gerenoveerd en omgebouwd tot zorgkamers en kantoorruimte. “Een mooi en indrukwekkend project van DSV waarbij de organisatie aantoont dat ze voorsorteert op de veranderende ouderenzorg,” vond CDA-raadslid Adger van Helden. Directeur-bestuurder Gerard Herbrink van DSV en Léon Guijt, manager Vastgoedontwikkeling, leidden de CDA’ers rond op de bouwplaats en lieten ook alvast een paar appartementen van binnen zien. Er wordt voor verschillende inkomensgroepen gebouwd. De appartementen vallen op door het licht en het uitzicht, zeker voor de hoger gelegen woningen. Léon Guijt: “Je zou het nu misschien nog niet zeggen, maar we denken dat we de oplevering eind januari kunnen realiseren. Het oude rederijgebouw volgt dan ruim een maand later.”

Aansluitend bezocht het CDA de Ds. R.P.A. Rutgersschool in de wijk De Noord. “Onze kinderen wonen grotendeels ‘om de hoek’ en veel ouders zijn meteen goede buren”, introduceerde directeur mevrouw Alblas-van Engelenburg haar school. Uitgebreid werd gesproken over de ontstaansgeschiedenis van de school, de grote renovatie die een moderne en frisse binnenkant van de school opleverde en het enorme belang van taal, woordenschat en begrijpend lezen. De school heeft dan ook besloten zich aan te melden voor het door de gemeente ondersteunde project de Bibliotheek op School (dBoS). Ook hier konden we de hele school bekijken: van computerlokaal tot zolder. “Wij proberen vooral een warme school te zijn”, luidde de boodschap. Van Helden: “En iets van die warmte voelden wij gewoon in de gangen van het ruim honderdjarige gebouw.”