“De rotondes in Katwijk mogen niet wijken voor de snelbus,” zo verwoordde CDA-raadslid Adger van Helden het al in 2015. Afgelopen week besprak de gemeenteraad de aangepaste plannen voor het hoogwaardig OV (R-net). Hierin is het voorstel om een aantal rotondes te vervangen door kruisingen met stoplichten inderdaad teruggetrokken. Van Helden: “Het massale verzet in Katwijk is gehoord en de rotonde Zeeweg blijft! In 2025 kijken we hoe druk het dan op de weg is en welke oplossing dan het beste is. Want we willen natuurlijk geen file in het dorp.”

Met bewoners verder uitwerken
Ook op veel andere terreinen zijn de plannen uit 2015 aangepast; zo wordt de Nieuwe Duinweg toch geen fietsstraat, blijft de rotonde Industrieweg bestaan en kunnen veel bomen behouden blijven. Op verschillende knelpunten is echter nog geen keuze gemaakt. Zo komt er mogelijk toch geen keerlus op het Vuurbaakplein, wordt de veiligste variant voor de kruising Biltlaan-Rijnsoever nog onderzocht en is ook nog niet besloten waar de tunnel onder de Zeeweg komt. Het CDA vindt dat de bewoners bij deze keuzes betrokken moeten worden.

Raadslid Van Helden drong daarom aan op een duidelijk overzicht van de plus- en minpunten van de verschillende opties zodat de beste keuze kan worden gemaakt. De gemeenteraad bespreekt de verdere uitwerking begin volgend jaar.

Comments

comments

DELEN