Op woensdag 15 februari doet de pensioentour van Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt Rijnsburg aan. Vanaf 19.00 uur is hij, samen met CDA-jongerenkandidaat Julius Terpstra uit Leiden, te gast bij de CDA-afdelingen uit de Duin- & Bollenstreek.

De bijeenkomst vindt plaats in het bedrijfsrestaurant van FloraHolland in Rijnsburg en staat open voor alle belangstellenden. Aanmelden is niet nodig.

Leidenaar met wortels in Rijnsburg
Gastheer FloraHolland geeft een korte uitleg over het belang van de veiling voor de wereldwijde bloemenhandel. Vervolgens zal Pieter Omtzigt de rest van de avond vullen. Er zal uitgebreid gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. Ook Julius Terpstra komt aan het woord. Hij is jongerenkandidaat van het CDA uit Leiden, maar de familie van Terpstra heeft haar wortels in Rijnsburg. Julius zal in gesprek gaan over zijn inzet en ideeën voor jongeren: het moet voor jongeren makkelijker zijn om een studie te gaan volgen, een vaste baan te vinden of een huis te kopen of te huren.

Luis in de pels van het kabinet
Pieter Omtzigt heeft al een flink aantal plaatsen in Nederland aangedaan met zijn pensioentour. Pensioen is een thema waarover veel Nederlanders zorgen hebben. Al sinds 2003 houdt hij zich als Kamerlid met dit onderwerp bezig. In 2012 werd hij met voorkeurstemmen herkozen als Kamerlid en in de afgelopen jaren ontwikkelde hij zich tot de luis in de pels van de regering, omdat hij zich regelmatig vastbijt in grote zaken. In 2014 benoemde de parlementaire pers hem tot parlementariër van het jaar en in september 2016 ontving hij de eervolle Prinsjesprijs, die wordt uitgereikt aan een politicus die in optreden of handelen van bijzondere betekenis is voor het gezag van het parlement. Na afloop van zijn verhaal is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

Foto: CDA