Het heeft heel wat jaren geduurd maar de bouw van een nieuwe Koningin Emmaschool aan de Smidstraat in Rijnsburg is een feit. De gemeenteraad van Katwijk ging afgelopen donderdag akkoord met het beschikbaar stellen van een krediet van ruim 2 miljoen om een nieuwe school met acht klaslokalen en ruimte voor één peuterspeelzaalgroep te bouwen. Naar verwachting zal de school eind 2017 klaar zijn. Met dit mooie resultaat komt een eind aan een langdurige en complexe periode van onderhandelen, plannen maken en overeenkomsten sluiten.

Belofte ingelost

Het CDA is blij dat nu eindelijk een nieuwe huisvesting voor de Emmaschool in zicht is. “Het belangrijkste van dit besluit is dat de nieuwe plannen een ‘duwtje omhoog’ betekenen voor het team van de Emmaschool, de ouders en alle kinderen. Iedereen kan nu uitkijken naar de komst van een mooie, frisse school en bovendien is het probleem van de leegstand in de wijk, die na de sluiting van de bibliotheek aan de Smidstraat ontstond, gelijk opgelost”, meent CDA-raadslid Irene van der Plas. “Een buitengewoon goede zaak voor het onderwijs in Rijnsburg én weer een belangrijk punt uit het coalitieakkoord binnengehaald.”

Verder noemt Van der Plas het belangrijk dat het nieuwe schoolgebouw straks voldoet aan de norm voor Frisse scholen en dat er volop aandacht is voor duurzaamheidsmaatregelen, zoals het gebruik van zonnepanelen.

De openbare aanbesteding van de nieuwe Emmaschool kan met het vrijgeven van het geld snel in gang worden gezet. Zodra aan de bouw wordt begonnen, zullen de leerlingen van de school tijdelijk uitwijken naar de huisvesting van de voormalige Julianaschool.

Comments

comments

DELEN