KATWIJK – Het CDA vindt het een goede zaak dat de parkeergelegenheid bij sportpark De Kooltuin wordt gerenoveerd en uitgebreid. Wie wel eens een wedstrijd bij FC Rijnvogels heeft bijgewoond, snapt direct waarom dit hard nodig is. Een overvol parkeerterrein, blubberige overloopvelden, te weinig ruimte voor de stalling van fietsen en brommers en een ronduit gevaarlijke situatie voor het fietsverkeer met honderden fietsers die tegen elkaar inrijden op een niet-gescheiden baan.

Krediet
“De noodzaak voor een goede parkeerruimte en een verbetering van de verkeersveiligheid is helder en we zien graag dat er dit jaar al met aanpassingen wordt begonnen”, vindt CDA-raadslid Irene van der Plas. Om het een en ander op een goede manier te regelen, is een extra krediet nodig. Van der Plas vindt de onderbouwing van de aanvraag duidelijk. “Er ligt nu een compleet nieuw plan op tafel dan waarvoor in eerste instantie geld was gereserveerd.”

Zo moet er een alternatief perceel worden gebruikt voor het nieuwe parkeerterrein, wordt er een waterbergende fundering aangebracht onder het oude parkeerterrein en zijn extra maatregelen nodig voor een fatsoenlijke groenvoorziening.

Verkeersveiligheid
Ook de verkeersveiligheid van het langzaam verkeer wordt verbeterd door het fietsverkeer tot aan de aansluiting met de 1e Mientweg te scheiden. Dit laatste punt vindt het CDA van groot belang. Irene van der Plas: “Veel mensen gaan op de fiets naar FC Rijnvogels. Dat is prima voor het milieu maar dan moeten de voetballiefhebbers wel veilig van en naar het sportpark kunnen fietsen.”

Het CDA staat ervoor dat bij de sportaccommodaties in de gemeente voldoende parkeergelegenheid moet zijn voor fietsen en auto’s en dat er sprake moet zijn van een veilige verkeerssituatie voor de (jeugd)sporters. Het besluit voor de aanvulling van het krediet voor de uitbreiding van het parkeren op De Kooltuin kopte het CDA dan ook zonder twijfel in.

Comments

comments

DELEN