“Een win-win”, zo noemt CDA-fractievoorzitter Jonathan Weegink het raadsbesluit om Tripodia aan de Baptistengemeente te verkopen.

Weegink: “Tripodia blijft behouden voor de gemeenschap en de Baptistengemeente krijgt de ruimte die ze nodig hebben.” Zeker omdat de Baptistengemeente bereid is om de zalen en podia te verhuren aan het leeuwendeel van de huidige huurders. Voor organisaties, die na verkoop geen gebruik kunnen of willen maken van Tripodia, zijn voldoende andere accommodaties beschikbaar in Katwijk. Weegink: “Hiermee is een toekomstbestendige oplossing gevonden voor Tripodia na jaren van problemen.”

Beslissing over uitbreiding supermarkt
Het CDA vindt dat er vóór verkoop van Tripodia duidelijkheid moet zijn over de door de Baptisten gewenste uitbreiding van het gebouw. Mocht het tot verkoop komen, dan wil het CDA graag in de overeenkomst opgenomen zien dat de gemeente het recht van eerste koop heeft. Om de Hoornespassage sterk te houden, wil het CDA nog dit jaar duidelijkheid over de uitbreiding van de supermarkt en van de parkeergelegenheid.

Geld voor cultuur
Het CDA wil dat de cultuursubsidie, die laatste jaren wordt gebruikt om Tripodia draaiend te houden, weer voor cultuur bestemd wordt na verkoop van het pand. “Dit geld moet weer beschikbaar komen voor de culturele en muzikale organisaties die onze gemeente rijk is”, aldus Weegink.

Comments

comments

DELEN

3 REACTIES

  1. Een doorzichtig verkoopverhaaltje. Waarom kopen de Baptisten niet één van de twee kerken in Rijnsburg. Of lijkt dat teveel op een kerk 😉

  2. Moet je dan voor die 10 procent dat gebouw willen blijven behouden? Het leeuwendeel kan gebruik blijven houden. Er zijn zat andere mogelijkheden voor die 10 procent. Bovendien kan het geld uit de verkoop voor andere culturele doeleinden worden gebruikt plus het recht van terugkoop door de gemeente. Een prima besluit!

  3. Tripodia voor alle Katwijkers, nee alleen voor diegenen die binnen het straatje van de Baptisten en Weegink passen.
    Alleen erg laf dat die zich achter de mening van de Baptisten verschuilt.
    Hij kan er zgn niets aan doen dat er 10 procent afvalt.

Comments are closed.