Directeur Arjan Bakker van Haasnoot Bruggen kreeg afgelopen vrijdagmiddag de CDA-fractie op werkbezoek in ‘zijn’ bruggenbouwersbedrijf aan De Roysloot 13-15 in Rijnsburg.Voor beiden partijen een goed moment om informatie uit te wisselen en te horen hoe de actuele economische stand van zaken is.

Haasnoot Bruggen is een familiebedrijf dat intussen ruim 50 jaar bestaat. Intussen staan er nu drie moderne productiehallen en wordt er dagelijks met veel enthousiasme gewerkt aan het ontwerpen, bouwen en plaatsen van bruggen in hout, bamboe, staal en composiet. Hoewel er sinds 1962 veel is veranderd, omschrijft directeur Bakker de sfeer in het bedrijf nog steeds als die van “één grote familie”.

Nederland is een echt bruggenland en 99% van de orders van Haasnoot Bruggen is dan ook voor de Hollandse markt. Hoewel het onduidelijk is hoeveel bruggen Nederland nu precies telt, heeft Haasnoot Bruggen al meer dan 10.000 bruggen in ons land gerealiseerd. In verschillende vormen en materialen.

Behalve verse koffie komen zaken op tafel als gelden vanuit het Ondernemersfonds ten behoeve van het bedrijventerrein ’t Heen/Klei-Oost, het belang van goed werkgeverschap en werknemers die trots zijn op hun bedrijf, het belang van goed onderwijs en om erkend leerbedrijf te zijn maar ook de noodzaak voor Katwijk van een goede relatie/kruisbestuiving met het Bio Science Park in Leiden.

Het vastzetten van de Torenvlietbrug door de provincie komt ook ter sprake. Directeur Bakker noemt de beslissing vooral kortzichtig. “Dit gebied wordt letterlijk op slot gezet als het om het transport over water gaat. Onbegrijpelijk dat de bezwaren van Katwijk ongegrond zijn verklaard. Het lijkt erop dat er naar argumenten is gezocht.” Hoewel de provincie heeft toegezegd dat er bij een eventueel aanbestedingsvoordeel gekeken wordt naar wat de meerkosten van het openhouden van de bruggen zouden zijn, ziet Bakker dit helaas nog niet gebeuren.