KATWIJK – Het CDA maakt zich zorgen over het voortbestaan van de kindertelefoon. De Kindertelefoon vreest in financiële problemen te komen nu het met 388 gemeenten moet onderhandelen over de betaling voor haar diensten.

In het verleden betaalde de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) de organisaties namens alle gemeenten in één keer. Ook het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ), de organisatie van vertrouwenspersonen voor kinderen en ouders in de jeugdzorg, en Sensoor, waar volwassenen met problemen terecht kunnen voor een luisterend oor, hebben hetzelfde probleem.

Luisterend oor belangrijk
Voor het CDA Katwijk staat voorop dat er voor kinderen die anoniem hun verhaal kwijt willen altijd een luisterend oor moet zijn. Raadslid Janneke van Kruistum – Belo: “De kindertelefoon is belangrijk omdat het een luisterend oor biedt aan kinderen die nergens anders terecht kunnen met hun problemen.” Daarom heeft de CDA-fractie aan het college gevraagd of het voor 1 juni een overeenkomst wil sluiten met de Kindertelefoon en de andere organisaties.

Comments

comments

DELEN