Op zaterdag 18 juni heeft de Katwijkse karateka Cem Senol de zwaargewichttitel van de International Budokai mee genomen naar Katwijk. Deze partij zou eigenlijk plaatsvinden op de open Europese kampioenschappen in maart, moest door een ernstige blessure later plaatsvinden.

Eind januari brak Cem Senol bij een werkgerelateerd ongeluk zijn op één na hoogste nekwervel. Na weken van revalidatie bleek dat maart niet haalbaar was. Eigenlijk was 18 juni ook geen ideale datum, maar omdat deze kans niet elke dag langskomt besloot Cem deze toch te pakken. De weken van keihard trainen werden zaterdagavond beloond.

Eenmalige kans
De partij ging over vijf rondes van twee minuten op full-contact karateregels. Deze manier van competitie is uniek bij de International Budokai-organisatie, omdat full-contact karate bijna altijd in toernooivorm is. Senol is uitgekozen om voor de titel op te gaan door zijn voorgaande prestaties bij en voor de International Budokai. Senol besloot zijn zege in de derde ronde door zijn tegenstander uit te schakelen door middel van knock-down. Zoals altijd werd hij weer bij gestaan door zijn leraar en coach Kancho Gerard Gordeau. Volgend jaar zullen er weer twee nieuwe kanshebbers worden aangewezen in de licht-, midden- en zwaargewichtklasse, dus deze kans was eenmalig.

Afscheidspartij
Voor Cem Senol was het tevens zijn afscheidspartij in Nederland. Na een wedstrijdcarrière vanaf 1999 tot nu waarin hij wedstrijden heeft gedaan in full-contact karate, kickboksen en Mma gaat de focus nu liggen op het trainen van anderen in deze stijlen bij de Katwijkse karatevereniging Osaka. Cem Senol: ‘Er zijn zoveel jongeren en volwassenen die baat hebben bij training in budo-sporten en goede begeleiding daarbij. Genoeg te doen dus!’

CemSenol

cem w belt3

Comments

comments

DELEN