Zorg voor schepping is een van de kernwaarden van de ChristenUnie, die zich al jaren sterk maakt voor een betere toekomst voor de schepping en aandacht vraagt voor duurzame initiatieven.

Vandaag is de ChristenUnie begonnen met het uitreiken van de eerste groene kaart, die is gegaan naar het bedrijf KlusWijs in Katwijk aan de Rijn. Dit bedrijf zet duurzaamheid op de eerste plaats. Naast eigen zonnepanelen op het dak verkopen ze ook zonnepanelen en adviseren ze klanten bewust duurzaam. Ook wordt bij KlusWijs nagedacht het gebruik van gas te verminderen/te vervangen en wordt onderzocht of het mogelijk is een warmtepomp te installeren. Complimenten voor de duurzame inzet van dit bedrijf.

Dergelijke initiatieven wil de ChristenUnie voor het voetlicht brengen. Het lijken misschien druppels op een gloeiende plaat, maar op deze manier kunnen we de schepping weer een beetje doorgeven aan onze kinderen. “Gezamenlijk dragen wij een grote verantwoordelijkheid voor de schepping. Met deze initiatieven wordt gestreefd naar een duurzame toekomst, iets wat de ChristenUnie van harte toejuicht en vandaag heeft willen onderstrepen met een groene kaart”, aldus Gerard Mostert.

Comments

comments

DELEN