Een prachtige zomerse dag in Katwijk. Veel mensen gaan met de fiets naar het strand. Goede keuze. Het is dan wel heel belangrijk dat de fiets goed en veilig kan worden gestald. Helaas gebeurt het te vaak dat er te weinig fiets parkeerplekken zijn waardoor de fietsen zo neergezet worden dat de bereikbaarheid van het strand voor de hulpdiensten wordt belemmerd. Voor dit probleem heeft de ChristenUnie in het voorjaar al aandacht gevraagd en doet het nu weer. Veiligheid garanderen en het fietsenprobleem bij het strand oplossen is de opdracht aan de gemeente.

Het strand, de paviljoens en de kusthuisjes moeten toegankelijk zijn voor de hulpdiensten. Dit betekent dat de strandafgangen, waarvan de hulpdiensten gebruik maken, vrij moeten zijn van fietsen en scooters. De ChristenUnie heeft bij de behandeling van het strandbeleid van de wethouder de belofte gekregen dat de toegankelijkheid van het strand verbeterd zou worden. Helaas gebeurt deze zomer precies hetzelfde als de vorige zomer: slechte bereikbaarheid van het strand voor de hulpdiensten. Te veel fout geparkeerde fietsen en scooters, en te weinig goede parkeerplekken voor de fiets.
De ChristenUnie vindt dat in het belang van de hulpdiensten, maar ook in het belang van de fietsers er voldoende goede parkeerplekken moeten worden gerealiseerd. Voldoende parkeerplekken waar de fiets vastgemaakt kan worden en waardoor ook diefstal kan worden voorkomen.

De ChristenUnie heeft gesproken met Ambulancezorg, de KNRM en de KRB en maakt zich met hen zorgen over de bereikbaarheid van het Katwijkse strand tijdens warme zomerse dagen en op dagen dat er feesttenten op het strand zijn geplaatst. De ChristenUnie heeft een aantal schriftelijke vragen gesteld aan het college en gaat er van uit dat zo snel mogelijk de juiste maatregelen zijn getroffen.

De schriftelijke vragen kunt u nalezen op www.christenuniekatwijk.nl

(Foto: Gert-Jan Onderwater).

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. Jullie verlenen toch zelf die tentfeesten? Dan moet je ook rekenen op overlast van fout geparkeerde fietsen. Ook is er nauwelijks handhaving. Goede handhaving is beter dan dure voorzieningen uit algemene middelen voor tentfeesten en strandbezoeken.

Comments are closed.