De zomer is bijna voorbij en de bouw van de parkeergarage aan de Boulevard gaat gestaag door. De oplevering komt steeds dichterbij en de ChristenUnie heeft begrepen dat dan de bevoorradingsweg strandpaviljoens (wandelpad langs het strand) opgeheven zou kunnen worden.

Afgelopen zomer hebben veel mensen met of zonder rollator, scootmobiel of invalidenwagen genoten van deze prachtige weg langs het strand. Velen noemen het een aanwinst voor eigen inwoners maar ook voor mensen van buiten Katwijk. Een veel gehoorde vraag aan de ChristenUnie is: Jullie halen deze weg toch niet weg?

Uit oogpunt van veiligheid is ons ook diezelfde vraag gesteld. Bij de ChristenUnie is neergelegd dat de politiek zich heel goed moet realiseren dat zowel de strandpaviljoens en het groot aantal strandhuisjes verder af zijn komen te staan van de Boulevard. Minder snel bereikbaar voor ambulance, brandweer en politie. Het is voor de ChristenUnie nog maar de vraag of met een of twee toegangswegen de veiligheid voldoende gewaarborgd wordt.

Hulpdiensten hebben afgelopen zomer gebruik gemaakt van deze bevoorradingsweg. Denk hierbij aan de inzet van vier ambulances bij de twee drenkelingen deze zomer. Hoe zouden de hulpdiensten bij dergelijke calamiteiten zonder deze weg goede hulp kunnen bieden? Daarbij komt ook nog dat bij mooi strandweer de toegangswegen naar paviljoens, huisjes en het strand vol staan met fietsers en scooters, waardoor de hulpdiensten niet op tijd kunnen zijn bij ongeval of calamiteit.

De ChristenUnie heeft het college gevraagd in overleg te gaan met de KRB, KNRM, GHOR, brandweer en politie over de bereikbaarheid en de veiligheid van het strand in de nieuwe situatie. De ChristenUnie is benieuwd naar het standpunt van het college als het gaat over het behoud van de strandweg en vraagt het college afstemming te zoeken zowel met Rijnland als de eigenaren van de strandpaviljoens over deze weg.

Ook heeft de ChristenUnie via de ChristenUnie Facebook pagina een vraag gesteld over het behouden van de strandweg, waarop enorm veel reacties zijn gekomen. Dit bericht is honderden keren gedeeld en heeft inmiddels een bereik gekregen van duizenden. Dit geeft wel aan dat dit onderwerp behoorlijk leeft in Katwijk. Veiligheid en een wandelpad langs het strand voor minder invaliden scoren kennelijk hoog.