Er zijn problemen ontstaan tussen gebruikers van het theehuis Tante Marijtje en een directe buurman over geluidsoverlast en handhaving. Dit heeft er toe geleid dat het theehuis haar ouderen op dit moment niet meer mag ontvangen.

De ChristenUnie fractie heeft wethouder Mostert om opheldering gevraagd over het sluiten van het theehuis Tante Marijtje, per 1 september 2015.

Het theehuis Tante Marijtje is een initiatief van een aantal gedreven vrijwilligers. Dit theehuisje staat in de tuin van De Wilbert en is geopend van 1 mei tot 1 oktober. Gedurende die periode staan elke middag, van 14.00 -17.00 uur, vrijwilligers klaar om ouderen uit de Wilbert of omgeving hartelijk te verwelkomen met een kop koffie of thee met zelf gebakken lekkers erbij. Het is een warme plek met een bloementuin waar ouderen met hun begeleiders kunnen ontspannen en genieten.

De ChristenUnie heeft met de vrijwilligers gesproken over vermeende problemen die er op dit moment zijn, met als gevolg dat het theehuis per 1 september tijdelijk dicht moest. De ChristenUnie is van mening dat het initiatief, waarbij zoveel ouderen en vrijwilligers betrokken zijn, precies past in huidige wetgeving WMO. De ChristenUnie heeft de problemen en vragen voorgelegd bij wethouder Mostert en wil opheldering en een oplossing over de ontstane situatie.

De ChristenUnie gaat ervan uit dat partijen onderling met elkaar in gesprek gaan en dat allen het doel hebben om dit mooie initiatief in ere te herstellen. Samen met de vrijwilligers en de bezoekers hoopt de ChristenUnie dat heel snel het theehuis weer wordt geopend en de ouderen weer mogen genieten van een rustige plek in een warme omgeving.

Comments

comments

DELEN

6 REACTIES

  1. laatste keer dat ik daar een kopje koffie gedronken heb, was de hond van de buurman achter elkaar aan het blaffen, over overlast gesproken

    • En in de katwijkse pos stond dat het theehuis geen vergunning had voor buitenstaanders. Wie of wat moet ik nu geloven? De CU, de KP of geen van beide?

  2. In de sector zorg, die de laatste jaren zo is uitgekleed, is dit theehuis een geweldig initiatief. Bewoners van de Wilbert genieten en dat is hartverwarmend.

    Dat een buurman zo egoistisch durft te zijn en dit initiatief wil sluiten omdat hij ‘overlast’ heeft van de ouderen is verschrikkelijk. Let wel: het theehuis is van 14:00 tot 17:00 geopend! Drie uurtjes per dag!

    Ik nodig elke politieke partij uit om eens te gaan kijken bij het theehuis en te ervaren dat die drie uurtjes per dag een wereld van verschil maken voor zoveel bewoners.

    Wethouder Mostert laat uw tanden zien, kom op. Het theehuis moet open blijven.

Comments are closed.