Er zijn problemen ontstaan tussen gebruikers van het theehuis Tante Marijtje en een directe buurman over geluidsoverlast en handhaving. Dit heeft er toe geleid dat het theehuis haar ouderen op dit moment niet meer mag ontvangen.

De ChristenUnie fractie heeft wethouder Mostert om opheldering gevraagd over het sluiten van het theehuis Tante Marijtje, per 1 september 2015.

Het theehuis Tante Marijtje is een initiatief van een aantal gedreven vrijwilligers. Dit theehuisje staat in de tuin van De Wilbert en is geopend van 1 mei tot 1 oktober. Gedurende die periode staan elke middag, van 14.00 -17.00 uur, vrijwilligers klaar om ouderen uit de Wilbert of omgeving hartelijk te verwelkomen met een kop koffie of thee met zelf gebakken lekkers erbij. Het is een warme plek met een bloementuin waar ouderen met hun begeleiders kunnen ontspannen en genieten.

De ChristenUnie heeft met de vrijwilligers gesproken over vermeende problemen die er op dit moment zijn, met als gevolg dat het theehuis per 1 september tijdelijk dicht moest. De ChristenUnie is van mening dat het initiatief, waarbij zoveel ouderen en vrijwilligers betrokken zijn, precies past in huidige wetgeving WMO. De ChristenUnie heeft de problemen en vragen voorgelegd bij wethouder Mostert en wil opheldering en een oplossing over de ontstane situatie.

De ChristenUnie gaat ervan uit dat partijen onderling met elkaar in gesprek gaan en dat allen het doel hebben om dit mooie initiatief in ere te herstellen. Samen met de vrijwilligers en de bezoekers hoopt de ChristenUnie dat heel snel het theehuis weer wordt geopend en de ouderen weer mogen genieten van een rustige plek in een warme omgeving.