KATWIJK – De zomer is nog niet eens begonnen of er is al een enorme toename van fietsendiefstallen op en rond de boulevard. Daarnaast hebben de hulpdiensten soms grote moeite om op het strand te komen door verkeerd neergezette fietsen en scooters op de toegangswegen.

Hart Voor Katwijk diende afgelopen donderdag 29 juni een motie in om een eenvoudige en goedkope proef te doen met een bewaakte fietsenstalling op de boulevard. Alle oppositiepartijen steunden de motie en met Hart Voor Katwijk hoopten zij de toename van fietsendiefstallen terug te dringen en de toegangswegen vrij te kunnen houden voor hulpdiensten.

Een motie is een dringende vraag aan het college om de pilot uit te werken van één of meerdere stallingen, verspreidt over de gehele boulevard, noord- en zuidduinen. (In Scheveningen is de stalling al jaren een succes.) Omdat het een proef is kan je alle kanten op en hoeft het niet duur te zijn. Met het gebruik van gemeentelijke dranghekken als omheining van de fietsenstalling en de inzet van een beheerder zijn de kosten laag.

Al met al een prima en snelle oplossing om dit jaar het strandbezoek aantrekkelijk te houden voor bewoners en toeristen uit de omgeving. Tot grote teleurstelling van Hart Voor Katwijk wilden coalitiepartijen CDA, SGP en CU geen proef met de stalling. De echte reden werd niet duidelijk maar misschien was de coalitie tegen omdat ze dit zelf niet eerder bedacht hebben.

Hart Voor Katwijk vindt het jammer dat een simpele pilot als deze niet gesteund werd door de coalitie en college, die de bewoners nu dit zomerseizoen het strand op stuurt met de gedachte dat de fiets er aan het eind van de dag niet meer staat.

Dat een bewaakte stalling hard nodig is werd direct vrijdagochtend weer bevestigd: in een klein halfuurtje werden 3 e-bikes gestolen!

Fractie Hart Voor Katwijk

Comments

comments

DELEN