Vorige week waren op de Colignyschool leerkrachten uit verschillende Europese landen te gast. De PCOK-school doet mee aan een internationaliseringsproject dat wordt gestimuleerd vanuit de Europese Unie.

Naast de Colignyschool, doen ook basisscholen uit Engeland, Frankrijk, Polen, Spanje en Turkije mee het project, genaamd ‘Play together to Learn together’. De samenwerkende scholen hebben met elkaar afgesproken dat ze spellen ontwikkelen bij de verschillende leergebieden die er zijn.

Bezoek van buitenlandse collega’s

De Colignyschool ontwikkelt spellen op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling. Tijdens het project zullen de spellen onderling uitgewisseld worden. In het kader van dit project bezoeken leerkrachten en soms ook leerlingen elkaars scholen. Vorig jaar is een groep leerlingen van de Colignyschool samen met twee leerkrachten op bezoek geweest in de deelnemende school in Polen. Vorige week stond het bezoek van elf collega’s van de partnerscholen aan Katwijk gepland. Tijdens de vijfdaagse bijeenkomst hebben de partnerscholen gewerkt aan de spellen, zijn spellen gepresenteerd en is een start gemaakt met het ontwikkelen van digitale spellen. Daarnaast hebben de buitenlandse leerkrachten lessen bijgewoond en ook zelf per land een gastles gegeven aan de kinderen van de school.

Nederlandse tradities
Naast dit inhoudelijke deel is er ook ruimte geweest om de buitenlandse leerkrachten iets van Nederland en haar tradities te laten zien. Op school hebben ze deelgenomen aan Sinterklaasspelletjes met de kinderen, een Sintspelavond met collega’s, een rondrit per fiets door Katwijk en de Katwijkse duinen en is een bezoek gebracht aan Amsterdam.

De partnerscholen komen nog twee keer bij elkaar. Eén keer in april in Polen en de laatste en afrondende keer in juni in Engeland.

Foto: Spaanse juf leert groep 5 een Spaans Kerstlied: Ande, ande, ande La Marimorena