Toekomstige bewoners kunnen in de gemeente Katwijk zelf 10 tot 14 duurzame woningen ontwikkelen en laten bouwen in de laatste fase van Park Rijnsoever. De woningen worden ontwikkeld via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) en is uniek in Katwijk. Er is veel belangstelling voor het project en de informatiebijeenkomsten zijn goed bezocht. De doelgroep is breed: starters met de wens voor een rijwoning, doorstromers met de wens voor een twee-onder-een-kap- of vrijstaande woning en senioren opzoek naar een patiowoning.

Samen bouwen in Park Rijnsoever
De gemeente Katwijk stelt de kavel beschikbaar om 10 tot 14 woningen te realiseren via CPO. Bij deze vorm van zelfbouw gaan toekomstige bewoners in groepsverband aan de slag met het ontwikkelen van hun eigen woningen. Park Rijnsoever is een woonwijk in ontwikkeling met veel groen, water en ruimte om te wonen. De locatie voor dit CPO-project is gelegen in het westelijk deel van de wijk. Het westelijk deel van Park Rijnsoever is het ´villa-deel´ dat wordt gekenmerkt door grote kavels en (half) vrijstaande bebouwing.

Zelf ontwerpen
CPO betekent dat de toekomstige bewoners zelf opdrachtgever zijn voor het ontwerpen en laten bouwen van de woningen. Ze hoeven uiteraard niet letterlijk zelf te bouwen, maar ze zijn wel de opdrachtgever voor de architect en de aannemer en geen klant van een projectontwikkelaar. Het type woningen en de afmetingen van de kavels liggen nog niet vast. Net als de breedte en de diepte van de woning, het type gevelbekleding en de positionering en type kozijnen. Als toekomstige bewoner kun je dat grotendeels helemaal zelf bepalen. Procesbegeleidingsbureau Urbannerdam is door de gemeente geselecteerd om het project te begeleiden.

Inschrijven
Inschrijven voor CPO Rijnsoever is mogelijk tot 11 november 2016. Als blijkt dat er meer inschrijvers zijn dan het aantal beschikbare woningen dan wordt er geloot. Meer informatie over dit project en de inschrijfprocedure vindt u in de informatiebrochure. Deze kunt u downloaden van de website
http://www.urbannerdam.nl/projecten/lopende-projecten/cpo-rijnsoever-katwijk/.

Comments

comments

DELEN