De gemeente wil geen centraal gemeenschapshuis in Katwijk Noord. Dat staat in een voorstel van het college aan de raad.

In het voorstel staat dat het winkelcentrum toekomstbestendig moet worden door de supermarkt te vergroten. Ook moet het openbaar gebied aangepakt worden om het parkeren en de uitstraling te verbeteren. Het college stelt verder voor om het gebouw Tripodia te behouden. De Baptistengemeente heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn om het gebouw te kopen.

Het voorstel staat op de agenda van de gemeenteraad en wordt naar verwachting deze zomer besproken.

Om het winkelcentrum toekomstbestendig te maken is volgens het college uit onderzoek gebleken dat de supermarkt vergroot moet worden. Er moet daarom gezocht worden naar mogelijkheden voor die uitbreiding. Bovendien moet het openbare gebied rondom het winkelcentrum aangepast worden om het parkeren en de uitstraling van het gebied te verbeteren. Zo wordt de kwaliteit van het winkelcentrum zelf en het gebied eromheen verhoogd. Dit wil de gemeente straks niet alleen doen, maar samen met winkeliers, omwonenden en andere belanghebbenden.

De grootste gebruiker van Tripodia is de Baptistengemeente. Zij hebben bij de gemeente aangegeven dat ze het gebouw willen kopen. De Baptistengemeente wil ruimte blijven geven aan andere maatschappelijke functies voor de wijk. Ook willen zij kijken naar samenwerken met de bibliotheek. De gemeente wil na besluitvorming door de gemeenteraad het onderhandelingstraject over de verkoop met de Baptistengemeente opstarten.

De maatschappelijke activiteiten in de wijk Katwijk Noord zijn verdeeld over een aantal plekken. Denk bijvoorbeeld aan de Schelp of het Gezondheidscentrum Kwadrant. Uit een onderzoek onder bewoners en maatschappelijke organisaties blijkt dat er geen behoefte is aan een centraal gemeenschapshuis. Het project Vitale Sportverenigingen maakt het mogelijk om op sportpark De Krom maatschappelijke activiteiten te laten plaatsvinden. Samen met de ontwikkeling van de Baptistengemeente heeft dit ertoe geleid dat de gemeente geen centraal gemeenschapshuis wil. Ook hierover moet de gemeenteraad eerst een besluit nemen.

In samenwerking en samenspraak met alle instellingen, winkeliers en bewoners wordt een plan ontwikkeld.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. “College steekt middelvinger op naar wijkvereniging Hoornes-Rijnsoever”. Dat lijkt me een betere kop bij dit bericht. Schandalig, wat een a-christelijk college!

Comments are closed.