KATWIJK – Dat de jeugd niet te stuiten is, bleek dinsdag wel toen voor het Katwijks Kampioenschap de nummer 1, Cornelis Vooijs, tegen de nummer 2, Chris Pronk, moest spelen. Cornelis trok, in tegenstelling tot hun treffen voor de onderlinge competitie, dit keer wel aan het langste eind en komt hiermee al op 11 punten. En dan komt de beker toch wel heel dichtbij.

Cornelis wordt nu op de voet gevolgd door Arend van Beelen en Arie Dubbelaar. Arend wist Hans Klinkenberg aan de zegekar (of zegescootmobiel) te binden, terwijl Arie Teun de Kluijver inpakte. Alhoewel dat laatste zo te horen niet zonder slag of stoot ging, want Arie klaagde behoorlijk.

Kees Plug liep al vrij snel in een simpel damzetje tegen Ge Berbee. Ge heeft pas 1 verliespunt, maar maakt de rest van het toernooi niet af, dus valt daarmee buiten de prijzen. Karel Kloosterziel was net voor t
eerst opa geworden en was in een ruimhartige bui. Eerst trakteerde hij iedereen al op koek wegens de geboorte van Milou en vervolgens gaf hij John Bruin ook de punten nog cadeau.

Wessel Schuitemaker en Damian Hage hadden iets te snel gespeeld, wat in het nadeel werkte van Damian, die een coupe Philippe niet meer ontwijken kon. Wessel kreeg een doorbraak en had niet veel later ook
de winst binnen. David Vooijs speelde een geconcentreerde partij tegen Andries van der Wal, maar kon niet tegen de ervaring van de Fries op. Andries pakte een verrassende doorbraak met dam en winst tot gevolg.

Jack van der Plas kreeg 2 punten omdat hij gewoon heel aardig is (of vrij geloot was) en Arjan Varkevisser pakte uiteindelijk ook 2 punten, maar moest daar heel, heel lang voor vechten tegen Alexander Neijenhuis, die er weer een stevige partij van maakte, maar op het eind toch net tekort schoot tegen de huidige kampioen van Katwijk.

Aankomende week begint ook het Salou Open en KDC vaardigt Gé Berbee en Jack van der Plas af om het toernooi in Spanje wat op scherp te zetten.

Comments

comments

DELEN