Vrijdag 18 mei 2018 komen Rachel Reese & Jesse Lafave naar RTV Katwijk voor een live optreden. Vorig jaar heeft Rachel een nieuwe EP “Siren” uitgebracht waarvan Rachel en Jesse, op 1 na, alle songs samen hebben geschreven. De EP is opgenomen met John Ross Silva in de legendarische Cedar Creek Recording Studio in Austin, Texas. Wat ze tegenwoordig haar thuis noemt.

Als kind groeide Rachel op in een muzikale familie. Zij had een sterke eigen wil, maar was toch een gevoelig kind. Rachel kende de hele catalogus van James Taylor al uit haar hoofd, terwijl andere kinderen nog bezig waren met hun ABC. Zij vroeg haar grootouders regelmatig om baantjes om zanglessen te kunnen betalen.

Op 18-jarige leeftijd verhuisde Rachel naar Nashville om songwriter te worden. Daar kwam zij er achter dat het allemaal niet zo snel en makkelijk gaat. Daar waar anderen het opgeven en naar huis gaan bleef zij zich steeds presenteren als songwriter en artiest. Ze werd daarbij geïnspireerd door singer-songwriters als Patty Griffin, Tracy Chapman en Bob Dylan. Ze wist dat haar kracht net als deze singer-songwriters in haar nieuwsgierigheid en de moed om haar angsten en zwakheden bloot te geven. Als singer-songwriter ontmoette zij Jesse Lafave.

Jesse speelt gitaar sinds zijn tiende en groeide van jongs af aan op, ondergedompeld in muziek, omdat zijn oom een ​​gerespecteerde Austin-muzikant / zanger / songwriter Jimmy LaFave was. Na zijn afstuderen in Oklahoma met een Public Relations diploma, verhuisde hij naar Nashville in 2004.

LaFave stak over naar de mainstream muziekscene in Nashville en kreeg een leadgitaarpositie bij de James Wesley, de artiest van Broken Bow Records, die een steunpilaar is geweest in Top 20 Country Radio. Naast het spelen van optredens door het hele land, begon LaFave met het promoten van shows en productie, naast het afhandelen van alle tourlogistiek van een 6-koppige bemanning en bus.

In 2014 kreeg LaFave de kans om te verhuizen naar Austin, Texas, en te werken in het kantoor van het gerespecteerde niche-label Music Road Records, waar veel Folk / Americana-artiesten bij zijn onder gebracht. Daar heeft hij Rachel ontmoet. Om de EP van Rachel te promoten, toeren zij nu door Nederland.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.