We zijn er bijzonder trots op dat er weer artiesten uit Texas live komen optreden bij het programma °Country Festival” van Bart van der Pol. Uit Houston en Austin komen Libby Koch en Chuck Hawthorne voor de eerste keer naar Nederland. Zij maken een tour door België en Nederland en doen daarbij ook de studio van RTV Katwijk aan.

Op vrijdagavond 5 oktober zullen zij om 21:00 uur optreden in de televisiestudio. Uiteraard zijn zij op de radio te horen in het programma zelf, maar zij zijn ook rechtstreeks te zien op televisie. Dat wordt niet alleen uitgezonden via de kabel maar is ook via de livestream op de website www.rtvkatwijk.nl overal in de wereld te volgen.

Het is mogelijk om deze uitzending in de studio bij te wonen. Laat ons dan even via een mailtje aan countryfestival@rtvkatwijk.nl weten, dat je komt, dan kunnen wij er rekening mee houden. Een telefoontje naar 071-4013551 met vermelding naar “Country Festival” is ook mogelijk.

Libby Koch

Texas Americana singer-songwriter Libby Koch (spreek uit als “coke”) is een “country meets soulful” (Free Press Houston), “feisty Texas songbird” (Country Music People) die “haar verhaal zingt met een beetje twang, een beetje slide-gitaar, en heel veel hart “(Texas Monthly). Libby werkt aan het vervolgalbum van haar veelgeprezen 2016 LP Just Move On (Berkalin Records). In Nashville werkt ze samen met de Grammy-winnende producer Bil VornDick en ze baseert zich onder meer op legendes van Patsy Cline en Loretta Lynn tot Dolly Parton en Emmylou Harris om ‘echte teartrekkers’ en ‘country-liedjes’ te maken. ” Haar country soul combineren met een de verhalen vertellen over de verhalen van de zevende generatie Texas troubadour, Koch vult haar liedjes met intimiteit en eerlijkheid. Net als de meest tijdloze countryklassiekers, zijn ze van het soort dat je een goed gevoel geeft over het gevoel van slechtheid.

Koch’s gospel-grounded en honky-tonk stem navigeert krachtig de emoties die inherent zijn aan een album over relaties, beginnend met het opening break-up trio, “Just Move On”, “You Do not Live Here Anymore” and “Out of My Misery “- drie diverse, retro-tot-moderne liedjes die uiteindelijk meer over de triomf van de kracht dan de pijn van verlies meer overbrengen. Live gevolgd door veteraan-spelers uitgekozen door VornDick, het album, haar vierde, is een mooie opvolger van haar 2014-release, Tennessee Colony, die de verhalen van haar voorouders gebruikte om thema’s als familie, geloof en thuis aan te pakken. Noem het “een dartele mix van country, folk, bluegrass en gospel ingesteld op een aantal machtige fijne viool, banjo en mandoline” en label het “daisy fresh,” de Houston Press zette Tennessee Colony op zijn eindejaars top 10 lijst.

Hoewel de in Houston geboren Koch op de middelbare school begon met het schrijven van liedjes, had ze er nooit over nagedacht om dit professioneel te doen tot ze naar de rechten academie aan de Vanderbilt University in Nashville ging, waar ze ontdekte dat ze haar mannetje kon staan ​​in een stad vol met zwaargewicht talenten. Een baan bij een groot advocatenkantoor uit Houston overtuigde haar muziek, geen wet, was haar ware roeping en uiteindelijk besloot ze dat het tijd was om … gewoon verder te gaan.

Libby verdient vervolgens drie GRAMMY-nominaties in de categorie Country Solo Performance, Country Song en Country Album.

Chuck Hawthorne

Chuck Hawthorne zat op een vliegveld in Chicago naast zijn gitaarkoffer. Hij was een weekend op bezoek bij vrienden en wachtte op een vlucht terug naar Austin, waar hij onlangs naartoe was verhuisd na zijn pensionering bij het Amerikaanse Korps Mariniers. Een andere heer met een gitaar ging naast hem zitten en begon een gesprek. Die man was Juno Award-winnende artiest Ray Bonneville.

Toen ze aan boord waren, wisselden de twee contactinformatie uit en Ray vroeg Chuck om hem wat liedjes te sturen. Chuck had die zin eerder gehoord en dacht dat het gesprek op de luchthaven het laatste was dat hij hoorde van Ray Bonneville. Maar de volgende dag mailde hij Ray toch een paar liedjes. Ray stuurde een antwoord dat het leven en de carrière van Chuck zou veranderen. Er staat: “Laten we afspreken voor een kopje koffie en de zaak bespreken.”

De weg die Chuck naar die ontmoeting op de luchthaven leidde, begon op een veeboerderij in Amarillo en overspande de hele wereld meer dan 21 jaar militaire dienst. Chuck ontwikkelde zijn stem als een songwriter op de vlakten van Texas met zijn cowboyhelden Clifton Lowe en Alvin Hamrick, zeilt over de Adriatische zee en speelt gitaar aan boord van de USS Iwo Jima, schrijft Post 2 Gate in de kelder van een paleis in Bagdad en ervaart de verhalen over de mensen die hij in zijn geboorteplaats leerde kennen, over zijn talloze ervaringen en daar tussenin.

De 11 nummers op Chuck’s debuutalbum, Silver Line, werden geproduceerd door Ray Bonneville in Shine Studios in Austin, Texas, en bevatten een selectie van geweldige gastmuzikanten waaronder Eliza Gilkyson en Gurf Morlix. Het album trok onlangs de aandacht van Michael Martin Murphey, die Chuck hoorde spelen bij de Nationale Cowboy Poëzie-bijeenkomst in Elko, Nevada. Murph heeft Chuck uitgenodigd om met hem shows te spelen in de Saxon Pub in Austin en het Franklin Theatre in Nashville, en samen met Bonneville is hij een muzikale mentor van Chuck geworden.

Chuck Hawthorne tourt momenteel door het land ter ondersteuning van Silver Line, die belooft hem stevig op de Americana-kaart te zetten naast de grote songwriters die nu zijn werk bewonderen.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.