Home Wie is: Bart van der Pol

Wie is: Bart van der Pol

Beroep

Tot 2008 werkzaam geweest als technisch beleidsmedewerker bij de provincie Zuid-Holland. Tegenwoordig geniet hij van zijn welverdiende rust.

05 - CMA member logo

Vrije tijd

In zijn vrije tijd is hij meestal bezig met zijn grote hobby “de countrymuziek”. In de wereld van de countrymuziek is hij zeker geen onbekende. Hij was voorzitter van de Stichting Country Music Promotions “Rijn- en Bollenstreek”. Als zodanig organiseerde hij veel countryconcerten en dansavonden. Hij heeft contacten met diverse organisatoren, managers en artiesten. Hij is lid van de Dutch Country Music Association (DCMA). Reden waarom de VLOK hem destijds gevraagd heeft het countryprogramma te presenteren. Nu de VLOK en SOR/Mebora zijn gefuseerd wordt dat voortgezet onder vlag van RTV Katwijk

Werkzaamheden bij RTV Katwijk

Naast het presenteren van zijn programma verricht hij geen andere activiteiten meer bij de RTV Katwijk. Hij was bestuurslid van RTV Katwijk.

Wie is: Christien van der Pol

country_2

Christien met Suzy Bogguss

Dagelijks leven

Zij is in huize Van der Pol degene die zorgt dat thuis alles op rolletjes loopt. Tijdens die werkzaamheden is zij in de gelegenheid om veel nieuwe muziek te beluisteren. Zij levert dan ook een belangrijke bijdrage aan de samenstelling van het programma.

Hobby

In haar vrije tijd is zij vaak bezig met haar hobby country-dansen. Samen met Bart heeft zij al diverse malen een bezoek gebracht aan Nashville, Tennessee. Zij is min of meer verslaafd aan de Grand Ole Opry.

Foto’s

Daryle Singletary en Bart van der Pol backstage in The Grand Ole Opry
Daryle Singletary - Bart web

Optreden Pam Macbeth v.l.n.r. Hans Willemse, Bart van der Pol en Pam Macbeth

country_4

Lisa O’Kane uit de Verenigde Staten.

country_5

v.l.n.r. Bart van der Pol, Lisa O’Kane, Martha Moore en Mark Fosson

Bart met Lorry Morgan aan boord van de General Jackson in Nashville, Tennessee

country_6

Een biertje drinken met The Bellamy Brothers in de Wild Horse Saloon in Nashville

country_7

DCMA-award

De DCMA-award werd tot 2001 jaarlijks uitgereikt aan het beste countryprogramma van de lokale omroepen in Nederland. De redactie van het maandblad “Country Gazette” organiseert ieder jaar in samenwerking met de Dutch Country Music Association (DCMA) de Dutch Country Music Poll. Daarin kunnen lezers van het maandblad en leden van de DCMA hun keuze maken voor de meest favoriete artiesten, bands en concerten. Tegelijkertijd organiseerde de DCMA een wedstrijd voor de lokale omroepen in Nederland met als inzet de titel beste countryprogramma van Nederland.

Winnaar 2000

Tijdens het Dutch Country Music Poll Gala op 22 april 2001 in Veenendaal is het programma “Country Festival” van de VLOK in Katwijk en Valkenburg tot winnaar uitgeroepen.

country_8

Juryrapport

Het juryrapport vermeldt o.a. “Het is aangenaam te luisteren naar de rust van de presentator. Ondanks de soms lastige combinatie van presentatie en techniek valt er ook op het technische deel van het programma niets af te dingen. Het muzikale deel van “Country Festival” is duidelijk hoorbaar met zorg uitgezocht. Het geheel is een uitstekende country radio-uitzending”.