‘Koppie Koppie’ is een initiatief van vier Leidse studenten.  Deze groep heeft het plan opgevat om een horecagelegenheid te gaan starten waar arbeidsplaatsen beschikbaar komen voor verstandelijk gehandicapten. Om dit plan van de grond te krijgen zijn ze nu een crowdfunding gestart om de nodige financiële middelen binnen te krijgen.

“Ondanks de invoering van de Participatiewet in 2015 zien we vandaag de dag nog steeds een grote afstand op de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking. Dit heeft tot gevolg dat deze groep veelal buiten de maatschappij valt.”

“Ons idee biedt vele voordelen voor de werknemers binnen de horecagelegenheid. Allereerst wordt hierdoor de mogelijkheid geboden voor de doelgroep om hun steentje bij te dragen aan de maatschappij. Ten tweede leren zij hierdoor vaardigheden die aansluiten op de arbeidsmarkt en hun een kans geven om eventueel door te stromen naar betaalde banen in de horeca. Jobcoaches en trainers leiden hen hiervoor op. Tenslotte vergroot het persoonlijke contact met de gasten het zelfvertrouwen van de werknemers. “

In de horecagelegenheid zullen collega’s met een verstandelijke beperking onder begeleiding werken. Ze zullen werkzaam zijn in verschillende functies, bijvoorbeeld de keuken, de bar of de bediening. Het contact met de gasten zorgt ervoor dat de collega’s sterker in hun schoenen zullen staan en zelfstandig leren functioneren.

Geïnteresseerden kunnen dit idee al vanaf 5 euro steunen via de site  studenten.steunleiden.nl/projecten/koppie-koppie

 

Comments

comments

DELEN