De ChristenUnie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W over de fietskruising op de Hoorneslaan bij de afrit van de N206.

Wie met de auto vanuit Noordwijk de Hoorneslaan rechts of links wil opdraaien, krijgt pas heel laat zicht op het fietsverkeer vanuit Katwijk aan Zee. Op de plek zelf is te zien dat veel automobilisten hun aandacht totaal vestigen op het verkeer van links (uit ’t Heen) en het fietspad met tweerichtingsverkeer niet opmerken.

Voorrang
Dit leidt tot talloze gevaarlijke situaties waarbij het fietsverkeer wel voorrang heeft maar niet krijgt. Het CDA heeft eerder dit jaar al vragen over dit kruispunt gesteld, maar te horen gekregen dat op deze plek nauwelijks aanrijdingen worden geregistreerd. Het zou wel worden besproken met de provincie, die verantwoordelijk is voor de afrit N206. De ChristenUnie wil nu weten wat dit overleg heeft opgeleverd en is benieuwd welke cijfers van ongevallen en aanrijdingen over langere tijd zijn gemeten.

Meer reactietijd
Door een buurtbewoner is het idee aangedragen om een slinger in het fietspad aan te leggen. Er is ter plekke ruimte voor, het fietsverkeer wordt gedwongen snelheid te minderen en zowel automobilisten als fietsers krijgen meer reactietijd en ruimte om elkaar op te merken. Bij de aansluiting van het duinfietspad uit Wassenaar op de Sportlaan is ook uit veiligheidsoverwegingen voor een slinger in het fietspad gekozen. De ChristenUnie wil weten of dit al eerder is overwogen en of het college bereid is de slingeroptie te onderzoeken en uit te werken. Het antwoord wordt verwacht na het zomerreces, eind augustus.

Comments

comments

DELEN