Tripodia wordt verkocht aan de Baptistengemeente, die het beheer van de zalen overneemt zodat veel verenigingen kunnen blijven. Er komt geen megagrote supermarkt, wel wordt gewerkt aan een vitaal Hoornesplein. “De ChristenUnie is hier zeer tevreden mee”, stelt raadslid Atie Kuijt.

Er is de afgelopen jaren veel te doen geweest over Tripodia. Niet alleen over de toekomst van het gebouw en de gebruikers, maar ook over die van het winkelcentrum Hoornespassage. Zo was er ook een idee om Tripodia te slopen en daar een megagrote supermarkt te bouwen. Maar dat zou grote consequenties hebben gehad voor de vele gebruikers van Tripodia en voor het winkelgebied en het plein. Atie Kuijt: “Voor ons was dit aanleiding om met gebruikers en winkeliers in gesprek te gaan, te horen wat er leeft en hun zorgen te betrekken bij de plannen van dit gebied.”

Verschillende plannen kwamen voorbij. Uiteindelijk kwam er een voorstel van het college waarmee Tripodia behouden blijft en de supermarkt mogelijk iets kan uitbreiden (geen megagrote supermarkt). Het college gaat een onderhandeltraject starten voor de verkoop van Tripodia aan de Baptisten, die de zalen gaat exploiteren. Dit betekent dat de kerk, verenigingen en organisaties hun maatschappelijke taken op die plek kunnen blijven uitvoeren. Wat de ChristenUnie betreft is dit een heel mooie uitkomst.

Belangrijk is dat in dit proces ook goed wordt nagedacht over de toekomst van een aantrekkelijk winkelcentrum in de Hoornes. Wat de ChristenUnie betreft is snelle actie nodig om een goede oplossing te vinden voor de uitbreiding van de huidige supermarkt en voor voldoende parkeerplekken.

“Ook in financieel opzicht is het een goede keuze om Tripodia te verkopen. De gemeente heeft de afgelopen jaren veel (extra) geld gestoken in Tripodia. Het is niet reëel om te verwachten dat het met gemeentelijk geld weer opgeknapt en goed draaiende gehouden kan worden.”, aldus raadslid Atie Kuijt.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. Veel extra geld gestoken in Tripodia? De laatste directeur van Tripodia vertrok juist vanwege te weinig steun vanuit de gemeente voor Tripodia. Niet liegen, ChristenUnie!

Comments are closed.