Het Katwijks Museum zet, zoals gebruikelijk de laatste jaren, de deuren wijd open voor de viering van de 13de Culturele Dag Katwijk. Dit is op zaterdag 10 september met ongeveer 25 plaatselijke en regionale kunstenaars uit verschillende disciplines die hun talenten aan u willen tonen.

Monumentenweekend
Ook dit jaar wordt het gecombineerd met het nationale monumentenweekend. U wordt uitgenodigd om de vele monumenten van Katwijk en ook het Katwijks Museum te bezoeken. Van 11.00 uur tot 16.00 uur kunt u gratis binnenlopen in het Katwijks Museum om weer te genieten van het werk van de exposanten, dit alles omlijst met muziek. Laat u verrassen door de kwaliteit van leerlingen van de Katwijkse Muziekschool.

Henna en vlechten
Het museum stelt haar bijzondere zalen, ook de zolder open – en bij een stralende zon buiten en bij de ingang – om de kunstenaars hun werk te laten presenteren: van beeldhouwen tot keramiek, van schilderkunst tot glaskunst, van hoedenmaken tot bodypainting. Kom luisteren naar het prachtige harpspel van 18 harpspelers van harp-ensemble ‘Flidias’. Meer dan genoeg om te genieten en u te laten inspireren op deze zaterdag en wie weet heeft u ook nog onontdekte talenten. Voor kinderen is het tevens leerzaam om kennis te maken met de verschillende kunstvormen. Bovendien kunnen zij zich laten mooi maken met henna-versieringen en invlechten van het haar.

Comments

comments

DELEN