Internet is niet meer weg te denken uit deze tijd. Toch is het gebruik van internet niet voor iedereen een een-tweetje, evenmin als e-mailen. En dat is jammer, want wie niet over digitale vaardigheden beschikt, heeft de kans buiten spel te komen staan. Hoe kun je nu bijblijven en zorgen dat je zelf op een eenvoudige manier de eerste stapjes leert zetten met mailen en internet gebruiken?

Digitaal bijblijven met Klik & Tik
Bibliotheek Katwijk biedt, speciaal voor starters, de cursus ‘Klik & Tik, het internet op’ aan. Klik & Tik is een makkelijk en toegankelijk oefenprogramma (www.klikentik.nl) waarmee beginners kunnen leren e-mailen en op het internet werken. In de Klik & Tik-cursus die in september van start gaat, wordt de aandacht gericht op het werken met een tablet. Deelnemers kunnen hun eigen tablet meenemen maar het is ook mogelijk de iPads van de bibliotheek te gebruiken.

Deze laagdrempelige cursus wordt in september op drie donderdagochtenden gegeven in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. Dit gebeurt in een prettige sfeer en de deelnemers worden begeleid door twee geduldige en ervaren cursusleiders. Er kunnen maximaal acht deelnemers geplaatst worden. Wacht daarom niet te lang met aanmelden anders bestaat het risico dat u op een wachtlijst terecht komt.

Data
De data van de drie donderdagochtenden waarop de cursus ‘Klik & Tik, het internet op met een tablet’ wordt gegeven:
Donderdag 15 september 2016 van 9.30 tot 12.00 uur
Donderdag 22 september 2016 van 9.30 tot 12.00 uur
Donderdag 29 september 2016 van 9.30 tot 12.00 uur
De kosten voor de cursus Klik & Tik (voor drie ochtenden) bedragen: € 25,- voor leden van Bibliotheek Katwijk en € 30,- voor niet-leden. Voor meer informatie over deze cursus kunt u terecht bij de cursusleiders van de bibliotheek, Monique Kromhout of Vera van Duijn, tel: 071-4021983. Aanmelden kan vanaf nu via de balies van de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of via de website van de bibliotheek: www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print toegangskaart(en).

Comments

comments

DELEN