Vanaf 8 juni 2017 wordt in zwembad Aquamar in samenwerking met de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) een cursus Muizwemmen voor kinderen aangeboden. Deze cursus is bedoeld om jonge kinderen bewuster te maken van de gevaren van de zee.

Tijdens deze cursus wordt de deelnemers aangeleerd stromingen, zandbanken en muien te herkennen en hoe zij zichzelf in veiligheid kunnen brengen. Diverse lesonderdelen komen aan bod, waaronder langere afstanden onder water zwemmen, vanaf de rand van een boot te water vallen en het werpen van een reddingstouw.

Hoofd Zwemzaken Reno Jagtman: ‘Door deze mooie samenwerking en de doeltreffende lesaanpak hopen we kinderen maar vooral ook ouders bewuster te maken van de mogelijkheden en onmogelijkheden van water. Dat is vooral hier in Katwijk van groot belang.’

De cursus bestaat uit vier lessen die plaatsvinden in zwembad Aquamar, waarbij er gebruik zal worden gemaakt van de stroomversnelling, diverse lesmaterialen en attributen van de KRB. Ter afsluiting van de cursus zal er een rondleiding worden georganiseerd op een van de strandposten.

 

Comments

comments

DELEN