KATWIJK – Nederland rondfietsen in 48 uur, dag en nacht mountainbiken in de Veluwse bossen of een toertocht fietsen van 80 tot 200 kilometer. De zesde editie van het sponsorevenement Cycle for Hope omvat ook dit jaar weer drie fietstochten. Het Rondje Nederland wordt uitgebreid met een extreme route: 1400 kilometer fietsen in estafettevorm binnen 48 uur. Een deel van de opbrengst van de sponsortochten komt ten goede aan ‘Stichting De Brug’ in Katwijk. Stichting De Brug is onderdeel van De Hoop.

Stichting De Brug faciliteert al jaren het wisselpunt voor Rondje Nederland in Katwijk. Team de Brug fietst voor het vierde jaar op rij mee met de sponsortocht. “We fietsen een hoop kilometers om Hoop te bieden aan mensen in schijnbaar hopeloze situaties”, aldus de teamcaptain. “Dat situaties nooit hopeloos zijn, zien we bij cliënten van De Brug. Maar het is belangrijk dat we ons in blijven zetten. Hoopgevend om te zien dat er elk jaar weer (jonge) mensen worden gevonden die zich willen inzetten. We hopen op een mooie opbrengst dit jaar.”

Finish in Dordrecht
Wie de fietsers wil toejuichen, is van harte welkom bij de finish op 24 juni bij De Hoop (Provincialeweg 70) Dordrecht. Voor het eerst finishen deelnemers van Rondje Nederland gezamenlijk met de deelnemers van de Toertocht. De fietsers van deze tocht fietsen in één dag 80, 120, 160 of 200 kilometer. De teams komen vanaf 14:00 uur binnen. Net als bij Rondje Nederland is ook de opbrengst van de Toertocht bestemd voor diverse projecten van De Hoop. Deze stichting biedt christelijke hulp bij verslaving en psychische problemen, op verschillende locaties in heel Nederland.

Cycle for Hope
Rondje Nederland en de Toertocht maken deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Inschrijven is mogelijk via cycleforhope.nl. Ook de inschrijving van de Mountainbike Marathon (MTB-Marathon), die plaatsvindt op 27-28 oktober 2017, is onlangs geopend.

Comments

comments

DELEN