Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van D66 dit jaar fietsten drie dagen lang vele democraten door heel Nederland tijdens een fietsestafette. Op 20 mei jl. toerde de fietsestafette door Katwijk. Eén van de sportieve deelnemers was Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy.

In Katwijk sprak hij uitgebreid met een lokaal D66-gezelschap met onder meer fractievoorzitter van D66 Katwijk Ralf Boland, over de ontwikkelingen in de gemeente. Dit begon met het kustwerk, dat recentelijk weer in de prijzen is gevallen.

Duurzame doelstellingen
Wat langer stonden de D66-ers stil bij de afspraken die gemaakt zijn om de energie doelstellingen te halen. Eén van de maatregelen om dit te halen is het plaatsen van windturbines, mogelijk ook voor de Katwijkse kust. Gerbrandy en Boland zijn het eens over het belang van de energiedoelstellingen. Ook meenden zij dat er voor deze windturbines draagvlak moet zijn. Volgens de partij mag er ook positieve aandacht zijn voor de kansen die windmolens bieden. Boland: “Het is belangrijk om draagvlak te creëren voor duurzame ontwikkelingen. Hoe kunnen we als kustgemeente profiteren? Neem de kustgemeentes en hun inwoners mee in de plannen en kijk hoe we er samen beter van kunnen worden.”

 

Comments

comments

DELEN